x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    14 Dec 2007   •   00:00

RETAIL. Bucureştiul ocupă locul al şaptelea in topul primelor 20 de destinaţii europene pentru expansiunea retailerilor in următorii cinci ani, conform unui studiu realizat de compania de consultanţă Cushman&Wakefield. Bucureştiul este surclasat de Moscova, care a rămas şi in acest an pe prima poziţie in preferinţele retailerilor, St. Petersburg, Praga, Bratislava, Liubliana şi Sofia. (D. Ivan)


BURSÃ.... Listarea pe BVB este mai folositoare companiilor romăneşti decăt una pe pieţele internaţionale. Potrivit lui Stere Farmache, directorul general al BVB, experienţa companiilor din Austria şi Polonia arată că acele companii care s-au listat pe bursele occidentale s-au listat apoi şi in propria ţară, deoarece sunt mai vizibile local. (D. Ionaşcu)


DRUMURI. Exproprierile pentru Centura Ploieşti Vest vor costa peste un milion de euro. Ministerul Transporturilor este nevoit să suplimenteze fondurile alocate pentru exproprierea imobilelor proprietate privată cu suma de 911.000 lei (260.285 de euro). Suma este alocată pentru exproprierea a 109 imobile cu terenul aferent, in suprafaţă de 22.235,05 mp.


RESTRICŢII. Ministerul Transporturilor a reinnoit restricţiile de circulaţie pe drumurile naţionale DN 1 (E 60) pe sectorul Bucureşti - Ploieşti - Braşov. In perioada 1 ianuarie 2008-31 decembrie 2008 se introduce restricţie temporară pentru vehiculele rutiere, altele decăt cele destinate exclusiv transportului de persoane, cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone. Restricţia se instituie de luni pănă vineri, intre orele 6:00 şi 22:00. (E.S.)

×
Subiecte în articol: economic