x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    15 Dec 2007   •   00:00
COTAŢII. Cursul de schimb a urcat peste 3,56 lei/euro, spre finalul şedinţei interbancare de ieri, pe fondul deprecierii valutelor din pieţele emergente. BNR a anunţat ieri cel mai ridicat curs de referinţă din luna decembrie, de 3,5484 lei/euro, in urcare cu 2,51 bani faţă de rata publicată in ziua precedentă.


FINANŢARE. Banca Mondială (BM) a anunţat că a străns fonduri-record, de 41,6 miliarde dolari, pentru ajutorarea a 80 de state sărace cu subvenţii şi imprumuturi pănă in anul 2011, suma fiind cu 9,5 miliarde de dolari mai mare decăt cea din ultima perioadă de finanţare. BM, cel mai mare furnizor de asistenţă pentru dezvoltare al ţărilor sărace, desfăşoară o companie de străns fonduri printre cei mai bogaţi membri ai săi la fiecare trei ani.


ALIANŢÃ.... Grupul austriac de petrol şi gaze naturale OMV a adoptat o poziţie deschisă faţă de propunerea concurentului ungar MOL de a infiinţa o companie regională de transport de gaze, a declarat directorul general al OMV, Wolfgang Ruttenstorfer. MOL a invitat mai multe companii din Romănia, Austria, Bulgaria,Bosnia, Croaţia, Slovenia, Serbia să inceapă negocierile, pentru infiinţarea şi administrarea in comun a unui distribuitor de gaze naturale. Ruttenstorfer a mai spus că fuziunea OMV-MOL va avea loc cu certitudine, chiar dacă procesul ar putea dura pănă la trei ani.

×
Subiecte în articol: economic