x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    22 Dec 2007   •   00:00

TAXI. Autorizaţiile taxi vor putea fi preschimbate, gratuit, cu noul tip de autorizaţie, pănă la 31 martie 2008, o dată cu preschimbarea licenţei de transport sau a licenţei taxi. Guvernul a prelungit perioada in care autorităţile administraţiei publice locale trebuie să definitiveze organizarea compartimentelor specializate de autorizare şi monitorizare a activităţii de transport in regim de taxi şi in regim de inchiriere.

Astfel că termenul-limită de preschimbare a autorizaţiilor nu mai e 31 decembrie 2007, ci 31 martie 2008. Tot pănă la 31 martie 2008 autoritatea de autorizare va elibera gratuit copii conforme ale autorizaţiei de transport - cu valabilitate de 5 ani - pentru operatorii de transport in regim de inchiriere.

PESCUIT. Deşi Comisia Europeană a aprobat Programul Operaţional Sectorial (POS) in domeniul pescuitului, pe baza căruia Romănia are acces la fonduri europene nerambursabile de circa 230 de milioane euro pănă in 2013, beneficiarii vor putea depune proiecte cel mai devreme in martie 2008. "Trebuie ca in trei luni să se organizeze Comitetul de Monitorizare a programului, care stabileşte căte sesiuni de depunere a proiectelor se deschid anul viitor, criteriile de selecţie şi alocările financiare anuale", a explicat Cornelia Harabagiu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii. POS-ul din domeniul pescuitului vizează modernizarea flotei de pescuit, sprijinirea pescarilor şi derularea de investiţii in acvacultură.

PNDR. Intreprinderile mici şi mijlocii (IMM) din panificaţie, industria zahărului şi producătorii de biocombustibili vor primi finanţare prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), deşi firmele care activează in aceste domenii nu erau eligibile pentru acest tip de fonduri. Ministerul Agriculturii a negociat la Bruxelles ca aceste firme să fie finanţate printr-o schemă de ajutor de stat, cuprinsă in varianta revizuită a PNDR, transmisă joi Comisiei Europene. "S-a convenit asupra variantei unei scheme de ajutor de stat pentru IMM-uri, pe o perioadă de doi ani de zile", a declarat Cornelia Harabagiu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

IMOBILIARE. Petrom va vinde Raiffeisen Evolution, divizia de dezvoltare imobiliară a Raiffeisen, o parte din terenul pe care il deţine in Străuleşti. Pe terenul de 110.000 metri pătraţi se vor construi clădiri şi complexuri, iar valoarea tranzacţiei este de aproximativ 90 de milioane de euro. Petrom a ecologizat la inceputul anului acesta terenul din Străuleşti cu o investiţie de 10 milioane de euro. Ulterior, compania a anunţat că pe 193.000 metri pătraţi din terenul respectiv va construi o clădire de birouri, denumită Petrom City, unde va fi mutat şi sediul companiei. Â

×
Subiecte în articol: economic