x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    08 Ian 2008   •   00:00

OFERTA. Fondul Proprietatea primeşte oferte pentru selectarea consultantului financiar pănă la 25 ianuarie, iar selecţia se va realiza in trei etape. Consultantul financiar va selecta administratorul Fondului, insă există posibilitatea să elaboreze şi politici de investiţii, potrivit anunţului de participare la selecţie. Doritorii trebuie să aibă o cifră de afaceri de cel puţin 50 de milioane de euro şi să aibă o asigurare de răspundere profesională pentru o sumă asigurată de cel puţin 10 milioane de euro. (E.S.)

Â

POLIŢIA CREDITELOR. Biroul de credit va primi informaţii din februarie numai de la instituţiile financiare şi de credit, precum şi de la societăţile de asigurări pentru produsele de tip credit. "Prin decizia Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) au fost excluse de la participarea la Biroul de Credit in principal firmele de utilităţi. Decizia este obligatorie, aşa că vor putea furniza date doar băncile, instituţiile de credit de consum, firmele de leasing şi companiile de asigurări", a declarat directorul general al Biroului de Credit, Şerban Epure (foto). (Mediafax)

MAJORARE. Transelectrica a majorat cu 22,6% tariful de sistem aplicat producătorilor, furnizorilor şi distribuitorilor de energie. Sumele vor creşte de la 14,4 lei /MWh la 17,66 lei/MWh. Compania a mai crescut şi tariful mediu pentru transportul energiei electrice cu circa 3%, de la 14,85 lei/MWh la 15,33 lei. Banii vor fi utilizaţi la modernizarea reţelelor şi interconexiunea cu statele vecine. Scumpirile nu influenţează preţurile plătite de consumatori pentru energia electrică. (D.I.)

CONTRACT. Poşta Romănă va plăti Ardaf Bucureşti 211.222 de lei pentru asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) obligatorie in anul 2008 a celor 1.113 autovehicule proprii, potrivit Mediafax. Alături de Ardaf, la licitaţie au mai depus oferte Asirom, Astra şi Omniasig. Ofertele au fost depuse la Bursa Romănă de Mărfuri, organizatorul licitaţiei, la finele lunii noiembrie 2007. Poşta Romănă este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de 7.100 de oficii poştale, grupate in zece direcţii regionale.

INVESTIŢIE. Transgaz Mediaş va incepe, in decembrie, construcţia unui gazoduct intre localităţile Jibou, din judeţul Sălaj, şi Gilău, din Cluj, prima etapă a proiectului fiind estimată la 39,5 milioane de lei (10,9 milioane de euro). Contractul a fost atribuit unui consorţiu condus de Trustul de Instalaţii Montaj şi Construcţii Cluj-Napoca, din care mai fac parte firmele IMI Baia Mare, Amarad Arad şi Ami Baia Mare, se arată intr-un anunţ al transportatorului de gaze naturale deţinut de stat.

×
Subiecte în articol: economic