x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    21 Feb 2008   •   00:00

21 februarie 2008: Dezvoltatorii vor construi locuinţe cu suprafeţe tot mai reduse, pentru a fi accesibile ca preţ.

PROCES. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pronunţarea în cazul recursului Mittal împotriva Dunarom Trading pentru 22 februarie. “Locuitorii din Galaţi urmăresc cu viu interes această confruntare între o companie autohtonă şi un gigant mondial, sperând că şi în România, cel slab, dacă are dreptatea de partea sa, poate câştiga”, a declarat Ionel Blănculescu, reprezentantul Dunarom în instanţă.

 

GAZE. Majorarea tarifelor la gazele naturale din producţia in­ternă a fost determinată de o directivă a Uniunii Europene şi de un acord cu FMI, a declarat Olosz Gergely, preşedintele ANRE. Gazele din producţia internă s-au scumpit cu 5% începând cu 1 fe­bruarie, pentru respectarea Directivei 55 a UE, care prevede alinierea la preţuri comparabile a preţurilor la gazele naturale din producţie internă şi a celor din import.

 

IMOBILIAR. Dezvoltatorii vor construi locuinţe cu suprafeţe tot mai reduse, pentru a fi accesibile ca preţ. Potrivit legii, camera de zi dintr-o garsonieră nu poate avea mai puţin de 18 metri pătraţi, iar dormitorul dintr-un apartament cu două camere, minumum 12 mp. La cele cu trei camere, limita este tot de 18 mp, iar dormitoarele trebuie să aibă cel puţin 22 mp. Suprafeţele bucătăriilor variază între 5,5 mp şi 5,8 mp.

  

FACILITĂI. Guvernul va oferi facilităţi pentru începerea unei afaceri românilor care se întorc în România, a declarat ieri ministrul Muncii, Paul Păcuraru. Ajutorul va consta în facilităţi fiscale şi de recalificare profesională. Guvernul va organiza sâmbătă, la Roma, o bursă de joburi pentru românii plecaţi în Italia, la care vor fi oferite 7.500 de locuri de muncă. Dacă va avea succes, acţiunea va putea fi extinsă şi în Spania.

  

DACIA JEEP. Automobile Dacia va lansa anul viitor un model SUV (Sport Utility Vehicule), construit pe platforma Logan sau pe una uşor modificată, a declarat directorul comercial al companiei, Jaques Daniel. “Dacia va dezvolta şi va lansa un model SUV până la sfârşitul anului 2009. Platforma Logan are tracţiune 4x4 şi 4x2, iar când vorbim despre un SUV ne putem gândi la un vehicul 4x4. De aceea, noul model Dacia va fi dezvoltat pe aceeaşi platformă Logan sau pe una uşor modificată”, a afirmat reprezentantul Dacia. (Dragoş Stoica)

×
Subiecte în articol: economic