x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

17 Iun 2008   •   00:00

17 iunie 2008



SCUMPIRI. E.ON Gaz a cerut ANRE să crească la 1 iulie cu 24% preţul gazelor livrate populaţiei, cu cinci puncte peste solicitarea iniţială a companiei. "Preţurile mici pun în pericol alimentarea cu gaze a tuturor consumatorilor. La fel ca Distrigaz Sud, pierdem bani zilnic, pentru că livrăm gaze pe piaţa captivă", a declarat directorul general al E.ON Gaz, Frank Hajdinjak. El a mai precizat că, dacă autorităţile nu vor creşte preţurile, E.ON ar putea ataca în instanţă ANRE. (Daniel Ionaşcu)

DATORII. IUT SRL din Constanţa va solicita în instanţă recuperarea unei datorii în valoare de 280.000 de lei de la SNP Petrom, Petroconsult SLR şi Universal Montaj Darzeu, asociate în Chrome Consortium Nigeria cu compania Chrome Oil Services din Lagos. Consorţiul a fost conceput special în 2004 pentru a se executa reviziile la rafinăriile din Port Harcourt din Nigeria.

CARBURANŢI. Era petrolului ieftin s-a terminat, potrivit lui Gheorghe Olteanu, directorul general al Institutului de Cercetări şi Modernizări Energetice. Ieri, preţul petrolului a atins un nou preţ-record, de 140 dolari/baril. În viziunea lui Olteanu, această situaţie poate fi gestionată numai prin existenţa unui institut de cercetări energetice care să ofere soluţii pentru garantarea securităţii aprovizionării energetice. "Iniţial ar trebui să învăţăm să economisim, adică să aplicăm proiecte de eficienţă energetică, ceea ce ne va da timp pentru a găsi noi soluţii, noi materiale, noi carburanţi", consideră Olteanu.

×
Subiecte în articol: economic