x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

20 Iun 2008   •   00:00

20 iunie 2008:Un nou fond de pensii facultative a fost autorizat de către Comisia pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private

PENSII FACULTATIVE. Un nou fond de pensii facultative a fost autorizat de către Comisia pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Raiffei­sen Acumulare este al op­tulea fond pe Pilonul II al pensiilor private fa­cultative. Gradul de risc al acestui fond de pensii este mediu, iar contribuţia mi­nimă lunară va fi de 45 de lei. Potrivit CSSPP la sfîr­şitul lui mai 2008, aproape 88.000 de ro­mâni contri­buie la un fond de pensii facultative, totalul activelor fi­ind de 34,5 milioane de lei. (C.P.)


HOTEL. World Trade Center Bucureşti (WTCB) va începe construcţia unui Ho­tel Ibis în Bucu­reşti, lîngă Hote­lul Sofitel, în care va investi 11 mi­li­oane de euro. “Am obţinut au­to­ri­zaţiile de construire şi am de­sem­nat şi firma care va construi. Lu­cră­rile vor în­cepe în această vară şi se vor în­che­ia în circa un an. Hotelul va avea 180 de camere şi va fi afiliat lanţului Ibis”, a de­cla­rat Mircea Ursache, directorul ge­neral al WTCB. Investiţia va fi de 11 mili­oane, sumă din care WTCB deţine deja o parte importantă, iar pentru restul banilor acţionarii firmei ar putea să apeleze la un credit bancar.


LICITAŢIE. Autoritatea pen­tru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) scoate la licitaţie mai mul­te imobile şi te­renul aferent în su­prafaţă de apro­ximativ 21.000 de me­tri pătraţi, situate în Sectorul 1 din Bucu­reşti, de­ţinute de firma Contransimex, la un preţ de 29,3 mili­oane dolari. Licitaţia va fi or­ga­ni­zată la 23 iulie, la sediul AVAS. Conform sursei, imobilele, compu­se din nouă construc­ţii de­molabile, sînt situate în Strada Ba­­lotă din Sectorul 1. Preţul de por­­nire este de 24,69 milioane de do­lari fară TVA, iar garanţia de par­­ticipare este de 30% din preţ, adică 7,4 mi­lioane de dolari, fără TVA.


AEROPORT. Compania In­telcan va prelua în iulie terenul pe care se va contrui Aeroportul In­ternaţional Braşov – Ghimbav, în baza contractului de asociere dintre societatea canadiană şi Consi­liul Judeţean Braşov. “Intelcan va prelua terenul pe 1 sau pe 20 iulie, cînd Ronald Weissberger (preşe­dintele Intelcan – n.r.) va veni în România. Între timp se lucrează deja la proiectul de dezafectare a turnului de apă care alimentează comuna Hălchiu”, a spus Aristotel Căncescu (foto), preşedintele CJ Braşov. Alimentarea cu apă a co­munei Hălchiu va fi asigurată prin reţeaua localităţii Bod. Şantierul a fost inaugurat la 15 aprilie, iar aeroportul va fi finalizat în 2010.


MASTERCARD.
Doamnele joacă un rol important pe durata Campionatului European de Fotbal, contribuind cu cel puţin 140 de milioane de euro la dezvoltarea comerţului, se arată într-un studiu realizat de MasterCard, sponsor oficial UEFA 2008. Femeile determină o creştere economică echivalentă cu peste 4 milioane de euro per meci, se arată în studiu. Suma include cheltuielile făcute pentru produse care au legătură cu fotbalul, cum ar fi mîncarea, băutu­rile, cazarea, transportul şi tele­vizoarele. De asemenea, stu­diul arată că femeile tind să cheltuiască mai mult la shopping, pe vacanţe şi distracţii. (Daniela Ivan)

 
PETROM. Renunţarea la resursele petroliere în favoarea unei singure companii, fără o ana­li­ză asupra evoluţiei preţurilor petrolului, este “un gest iresponsa­bil”, a declarat joi ministrul Eco­no­miei, Varujan Vosganian, refe­rin­du-se la privatizarea Petrom. Vosganian susţine că Petrom nu in­ten­ţionează să rediscute prevede­rile din contractul de privatizare încheiat în 2004 între grupul austriac OMV şi statul român refe­ritoare la nivelul redevenţelor petroliere pe care le consideră “destul de bizare”. El a menţionat că în România redevenţele pe­tro­liere sînt de 6%, în timp ce media europeană este de 12%.

×
Subiecte în articol: economic