x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

02 Sep 2005   •   00:00
NORME. Comerciantii vor putea vinde apele minerale naturale doar daca produsele sunt recunoscute de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si indeplinesc normele europene de fabricare si distribuire, a decis ieri Guvernul. Conform hotararii, tratarea apelor minerale naturale cu aer imbogatit cu ozon nu trebuie sa modifice compozitia caracteristica a produsului. Totodata sunt interzise inscrierea si utilizarea pe ambalaje, etichete, precum si in publicitate a indicatiilor prin care unei ape minerale naturale i se atribuie proprietati referitoare la prevenirea, tratarea sau vindecarea unor boli.

FUZIUNE. Regisco fuzioneaza cu Registrul Roman al Actionarilor (RRA), obiectivul principal al operatiunii fiind indeplinirea de catre societatea absorbanta a conditiilor impuse de CNVM pentru participarea la constituirea depozitarului central, conform Legii 297/2004 privind piata de capital. Aceasta stabileste ca pe piata de capital va exista un singur depozitar central, care se va constitui sub forma unei societati pe actiuni si va efectua operatiuni de depozitare a valorilor mobiliare, precum si alte operatiuni legate de acestea. Anterior fuziunii, RRA avea 10 actionari care detineau, fiecare, cate 10% din actiunile societatii, dintre care doi, BRD-Groupe Societe Generale si Gelsor SA, se regaseau si in structura actionariatului Regisco.

PRIVATIZARE. Comisia de privatizare a BCR a prelungit termenul de depunere a ofertelor finale angajante pentru preluarea pachetului majoritar la Banca Comerciala Romana (BCR) pana la data de 17 octombrie 2005, la cererea bancilor care participa la privatizare. Potrivit AVAS, ofertantii au considerat ca termenul initial, 19 septembrie, este prea scurt pentru realizarea propriilor operatiuni de due-diligence, date fiind amploarea operatiunilor BCR si volumul mare de informatie obtinut prin consultarea Camerei de date. Prelungirea termenului nu va afecta procesul de privatizare a BCR si nici angajamentele Guvernului asumate in relatia cu organismele financiare internationale, afirma presedintele AVAS, Gabriel Zbarcea.

MALL. Centrul comercial City Mall va fi deschis la data de 15 octombrie in zona de sud a Bucurestiului, investitia firmei Jaguar Development ridicandu-se la circa 30 de milioane de euro. Mall-ul va avea o suprafata construita de 38.000 de metri patrati, spatiile comerciale insumand circa 24.500 de metri patrati. Imobilul are trei niveluri subterane (unde sunt amenajate circa 400 de locuri de parcare) si cinci supraterane. Dezvoltatorii vor sa construiasca langa Mall o parcare cu o capacitate de circa 1.000 de autovehicule, pentru care au achizitionat deja terenul.

×
Subiecte în articol: economic