x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

30 Aug 2005   •   00:00
16 MILIARDE DE LEI DE LA DATORNICII DISTRIGAZ. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a recuperat de la datornicii Distrigaz si Electrica 16 mi-liarde de lei. Aceste incasari sunt rezultatul blocarii conturilor din 17 august de catre AVAS pentru 1.094 de debitori. O parte din societatile comerciale a achitat intreaga datorie, iar unele au platit numai o parte din datorie, urmand ca restul sa fie rambursat conform unui grafic de esalonare. "Blocarea conturilor va fi mentinuta pana la recuperarea sumelor datorate", a declarat Gabriel Zbarcea, presedintele AVAS. (Elena Stan)

340 DE MILIOANE DE EURO PENTRU CEC. Ofertele pentru pachetul de 51% din actiunile Casei de Economii si Consemnatiuni se vor situa la 340 de milioane de euro, potrivit site-ului grecesc Reporter.gr. Maine este ultima zi pentru depunerea scrisorilor de intentie, iar lista scurta va fi anuntata la 9 septembrie. Printre participantele la privatizarea CEC si a BCR se numara si bancile grecesti Eurobank si National Bank of Greece (NBG). CEC are un capital social de 1.497 de miliarde de lei, o retea teritoriala de 1.408 de unitati si un numar de aproximativ 9.200 de angajati. Rezultatul brut pe anul trecut a fost de 389,76 de miliarde lei. La sfarsitul anului, CEC avea resurse atrase de 44.846 de miliarde de lei si un sold al creditelor acordate de 6.941,43 de miliarde de lei. (Adrian Mihai)

SILVICULTORII AU UN COD NOU. Sectorul silvic va avea un nou Cod Silvic. Acesta contine toate actele normative din acest sector, de la administrarea padurilor la Statutul Personalului Silvic. De asemenea, prevede compensatii financiare pentru proprietarii de paduri carora li se impun restrictii la taiere. "Va trebui ca statul sa prevada in buget diferenta de bani pentru a compensa contravaloarea lemnului care ar fi trebuit recoltat de aici", a spus Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii. (Elena Stan)

×
Subiecte în articol: economic