x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

12 Aug 2005   •   00:00
SAPARD. Societatile la care statul este actionar in limita a 25% din capitalul social vor putea sa acceseze Programul SAPARD. Pana in prezent, doar firmele private puteau beneficia de fonduri comunitare prin acest sistem. Se vor putea realiza investitii prin acest program chiar si in mediul urban, daca acesta este amplasat in zona montana, a precizat Samoila Szabo, directorul general al Agentiei SAPARD.

BIODISEL. Consortiul portughez Martifer va investi 50 de milioane de euro la Lehliu pentru constructia unei rafinarii de biodiesel, un combustibil ecologic obtinut din prelucrarea de rapita si soia, au declarat surse din Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS). Compania are in vedere concesionarea sau achizitionarea de terenuri agricole in zona in vederea cultivarii de soia si rapita. De constructia unei rafinarii de biodiesel este interesata si o alta firma, din Olanda, care este dispusa sa investeasca 70 de milioane de euro.

DISTRIGAZ NORD. Mentinerea numarului de angajati la Distrigaz Nord pe urmatorii sapte ani este justificata de programul de investitii pe termen mediu si lung, in valoare totala de circa 200 milioane de euro, potrivit lui Achim Saul, directorul general adjunct al companiei si reprezentant al actionarului majoritar E.ON Ruhrgas. La sfarsitul anului trecut, Distrigaz Nord avea 9.482 de angajati, comparativ cu numarul intregii divizii paneuropene a E.ON.

×
Subiecte în articol: economic