x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

11 Aug 2005   •   00:00
STATISTICA. Inflatia in luna iulie a fost de 1%, a anuntat Institutul National de Statistica. Astfel, in primele sapte luni ale anului, cresterea cumulata a preturilor a ajuns la 5,1%. Tinta propusa initial era de 7%, corectata ulterior la maximum 7,5%. Cea mai mare crestere au avut-o preturile la gaze, de 7,5%, urmata fiind de cea a energiei electrice, de 5%. (Adrian Mihai)

AGRICULTURA. Primele cupoane destinate achizitionarii de ingrasaminte chimice si seminte pentru infiintarea culturilor de toamna vor ajunge la producatorii agricoli incepand din 20 august, a anuntat Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii. Subventia este de 175 de lei/ha (1,750 milioane de lei vechi/ha), in limita a cinci hectare. Sprijinul se va acorda pentru culturile de grau, orzoaica si rapita. (Florina Zainescu)

GRAU. Un procent insemnat de grau din noua recolta va fi grau furajer, a declarat ieri Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii. El a precizat ca pana acum au fost recoltate 6,9 milioane tone de grau si se asteapta ca Institutul de Bioresurse Alimentare (IBA) sa finalizeze analiza calitativa a noii recolte. Din analizele facute de IBA pana acum a rezultat ca doar 50% din graul din judetul Neamt este bun, iar in Mehedinti, doua treimi din recolta nu e corespunzatoare pentru panificatie. Nici graul din Ilfov, Alba, Bucuresti si Botosani nu este bun pentru industria de panificatie. (Florina Zainescu)

×
Subiecte în articol: economic