x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

10 Aug 2005   •   00:00
AFACERI. Reprezentantii patronatelor s-au declarat ieri nemultumiti de faptul ca, urmare a modificarilor legislative permanente, in mediul de afaceri nu se mai poate vorbi de "predictibilitate" si, prin urmare, nu pot fi elaborate planuri de afaceri pe termen lung. Ministrul de stat George Copos a aratat ca, dupa ce, in cursul acestei luni, Executivul va elabora politica fiscala pentru urmatorii doi ani, in cursul lunii septembrie vor avea loc discutii cu reprezentantii patronatelor si ai sindicatelor, astfel incat sa poata fi exprimat un punct de vedere ferm in acest domeniu. (Aniela Nine)

AZOMURES. Combinatul producator de ingrasaminte Azomures va fi inchis la finele lunii august. Masura a fost luata de Adunarea Generala a Actionarilor din cauza cererii sindicalistilor cu privire la majorarea salariilor cu 9,5% si a tendintei de crestere a pretului la gaz metan. In prezent, combinatul producator de ingrasaminte chimice are 3.000 de angajati, din care 66% sunt membri de sindicat. Plata salariilor majorate ar fi insemnat, pentru Azomures, un efort financiar de peste 42,467 miliarde de lei vechi. (Elena Stan)

ACORD. Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti a incheiat un protocol de colaborare cu Patronatul Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii Bucuresti. Cele doua organizatii vor colabora prin sustinerea intereselor membrilor lor, imbunatatirea cadrului legislativ, reducerea birocratiei si pregatirea IMM pentru internationalizarea afacerilor.

FISC. Agentia Nationala de Administrare Fiscala a atras venituri suplimentare de 1,2 miliarde de lei (12.204,2 miliarde de lei vechi) din inspectiile fiscale efectuate in primele sase luni. Impozitele, taxele si contributiile detin o pondere de 57,4% din totalul veniturilor, respectiv 700,99 milioane de lei (7.009,9 miliarde de lei vechi). "Acestea sunt urmate de dobanzile si penalitatile de intarziere cu o valoare de 458,2 milioane de lei (4.589,2 miliarde de lei vechi), precum si amenzile contraventionale si confiscarile de bunuri insumand 60,5 milioane de lei", a afirmat Sebastian Bodu, presedintele ANAF.

RESTRUCTURARE. Automobile Dacia va disponibiliza aproape 1.000 de angajati din cadrul unor sectii care urmeaza a fi restructurate sau inchise. "Este vorba de 922 de posturi din cadrul unor sectii care fie se vor inchide, fie isi vor restrange activitatea", a declarat Nicolae Pavelescu, liderul de sindicat de pe platforma de la Colibasi, citat de Mediafax. El a spus ca disponibilizatii ar putea sa-si continue activitatea in cadrul unor noi sectii ce vor fi create la uzina pitesteana.

×
Subiecte în articol: economic