x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

14 Iul 2005   •   00:00
BURSA. Un grup de 141 de companii listate la Bursa Electronica Rasdaq (BER) va reveni la tranzactionare, vineri, 15 iulie, prin intermediul mecanismului de negociere dezvoltat pe platforma tehnica Arena a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), conform unui comunicat al BER. Acesta este cel de-al patrulea grup de companii care va utiliza noul sistem. Rasdaq utilizeaza sistemul Arena pentru un numar de 758 de emitenti, dintre care 120 utilizeaza sistemul de licitatie si 638, sistemul de negociere.

BECHTEL. Ministerul Transporturilor va vira companiei americane Bechtel suma de 12 milioane de euro in contul datoriilor pe care Guvernul le are la proiectul de construire a Autostrazii Transilvania. Presedintele PD, Emil Boc, a declarat ieri ca se poarta negocieri avansate pentru contractarea unui credit de 100 de milioane de euro de Ministerul Finantelor, pentru continuarea lucrarilor la autostrada.

MODERNIZARE. Hidrocentrala de la Lotru-Ciunget va fi reabilitata. Costul total al lucrarilor de modernizare, care vor prelungi cu 30 de ani durata de exploatare a centralei, este estimat la 80 milioane de euro si este finantat prin imprumutul la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) si sursele proprii ale Hidroelectrica. Imprumutul de 66 milioane de euro de la BIRD va fi semnat de ministrul Finantelor, Ionut Popescu. Proiectul de reabilitare a hidrocentralei vizeaza mentinerea energiei furnizate de centrala la necesarul actual, de 510 MW, pentru urmatorii 20 de ani.

×
Subiecte în articol: economic