x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

07 Iun 2005   •   00:00

  • 8 iunie 2005
  • Lege - Fuziunea burselor are cale libera

    Ieri, Camera Deputatilor a adoptat legea care consacra transformarea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) in societate pe actiuni, prevazand explicit transferul gratuit al acestora catre membrii acesteia, cu ai caror bani s-a construit, in fapt, institutia. Dupa promulgarea si intrarea in vigoare a legii, BVB si Bursa Electronica Rasdaq isi vor tine adunarile generale care vor stabili detaliile fuziunii dintre cele doua institutii, planuita de-acum un an pentru o dezvoltare unitara a pietei. De asemenea, devine posibila si fuziunea BVB cu Bursa Monetar Financiara si de Marfuri de la Sibiu. (A.N. Ionescu)

    Gaze - Privatizarea Romgaz

    Compania Wintershall se intereseaza privind modul de derulare a privatizarii Romgaz, potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax. Romgaz este al doilea producator de gaze naturale din Romania, dupa Petrom, iar Ministerul Economiei si Comertului asteapta, pana la 20 iunie, scrisori de interes de la firmele de consultanta in privatizare. Anterior, ministrul Codrut Seres a spus ca MEC ar putea vinde 10% din actiunile Romgaz fie prin Bursa, fie "mai degraba" unor investitori financiari.

    AchiziTie. Grupul UNIQA a achizitionat 27% din capitalul social al companiei de Asigurare-Reasigurare Astra. Pretul de vanzare a pachetului de actiuni a fost de aproximativ 10 milioane de euro (361,7 miliarde de lei). "Consideram ca ASTRA este o societate cu o dezvoltare foarte rapida si cu un potential ridicat pe piata de asigurari din Romania. Ramanem in continuare interesati de alte oportunitati pe care le ofera piata asigurarilor din Romania", a declarat Konstantin Klien, directorul general al grupului UNIQA.

    TAXE. Uniunea Nationala a Patronatului Roman (UNPR) solicita Ministerului Agriculturii eliminarea taxelor pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol, masura urmand sa incurajeze constructia de locuinte pentru tineri si sa stopeze cresterea preturilor pe piata imobiliara. Potrivit unui comunicat al UNPR, un alt efect al acestei initiative ar fi reducerea coruptiei la nivelul administratiilor locale.

    ×
    Subiecte în articol: economic