x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

10 Apr 2005   •   00:00


  • 11 aprilie 2005
  • ANCHETA. Guvernul Britanic ar putea deschide o ancheta asupra conturilor constructorului de automobile MG Rover, care s-a pus vineri sub administrare judiciara.

    Mai intai se incearca insa salvarea celor 6.100 de angajati care risca sa fie concediati, a declarat ministrul de Finante, Gordon Brown.

    Declaratia acestuia vine dupa publicarea in presa a unor informatii despre disparitia de sume importante din conturile MG Rover, dupa acordul cu consortiul Phoenix al BMW. Conform presei straine, aproximativ 200 de milioane de lire sterline (290 de milioane de euro), in bani si active, nu apar in conturile companiei-mama, Rover and Phoenix Venture.

    SUBVENTIE. Producatorii agricoli vor beneficia de o subventie din partea statului pentru achizitionarea de tractoare, combine de recoltat si alte masini agricole noi, ajutorul alocat acoperind 45% din pretul de cumparare a utilajelor, a decis Guvernul printr-un program aprobat in ultima sedinta.

    Fondurile totale necesare derularii programului finantat de la bugetul de stat se ridica la 250 de miliarde de lei. Autoritatile estimeaza ca vor fi cumparate peste 600 de tractoare, circa 15 combine si un numar important de alte masini agricole noi.

    CODUL MUNCII. Reprezentantii patronatelor si cei ai sindicatelor intentioneaza sa finalizeze negocierile pentru modificarea Codului Muncii pana la sfarsitul lunii mai, urmand ca amendamentele negociate sa fie promovate ulterior de Guvern, sub forma unei initiative legislative. Aceasta a fost una dintre concluziile primei reuniuni consultative avute de reprezentantii Guvernului cu cei ai sindicatelor, patronatelor si institutiilor internationale privind problematica dialogului social. "Scopul initiativei mele este de a relansa dialogul social, printr-o actiune onesta, care sa demonstreze importanta pe care o acordam partenerilor sociali", a spus premierul Calin Popescu Tariceanu. Dialogul social, reforma fiscala si reforma pietei muncii au fost, de altfel, principalele teme discutate in reuniunea de la Snagov, prezidata de seful Guvernului.

    INTERES. Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala (ANAF) a invitat reprezentantii firmei elvetiene Alfa Oil la negocierile care vor avea loc miercuri, 13 aprilie, pentru preluarea actiunilor rafinariei RAFO Onesti. Firma elvetiana este interesata de preluarea actiunilor RAFO rezultate in urma conversiei datoriilor acesteia catre statul roman. Presedintele ANAF, Sebastian Bodu, a declarat ca a aflat pe "canale bancare" ca Alfa Oil este o firma mica. "Nu acceptam esalonari. Tocmai am abrogat esalonarile. Ar fi culmea sa dam la RAFO esalonari", a mai spus Sebastian Bodu.
    ×
    Subiecte în articol: economic