x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Info 8 decembrie 2007

Info 8 decembrie 2007

de Jurnalul National    |    08 Dec 2007   •   00:00

Ministerul Transporturilor (MT) a adăugat 35 de imobile pe lista celor care urmează a fi expropriate pentru realizarea centurii de nord a Capitalei.

PROIECT. Ministerul Transporturilor (MT) a adăugat 35 de imobile pe lista celor care urmează a fi expropriate pentru realizarea centurii de nord a Capitalei. Suma estimată pentru plata celor 35 de imobile cu terenul aferent de 30.486,88 mp este de 3,8 milioane de euro. Pe listă o găsim pe fiica lui Fatih Taher, Suzan Taher, şi pe producătorul de ţigări Philip Morris. (E.S.)

DETERGENŢI. Marca romănească Dero a atins o cotă de piaţă de 28,5% din vănzări, devansănd in acest an pentru prima dată branduri celebre, precum Ariel, Tide, Bonux, Persil, Omo etc. Piaţa s-a polarizat foarte mult, primii trei jucători, Unilever, Procter&Gamble şi Henkel, deţinănd impreună o cotă de piaţă de peste 80%. (D.I.)

STATISTICĂ. Sectorul construcţiilor a avut, după primele nouă luni ale anului, o pondere de 8,4% in valoarea adăugată brută, depăşind pentru prima dată ponderea deţinută de agricultură - 7,5% - in formarea PIB, a declarat ieri Vergil Voineagu (foto), preşedintele Institutului Naţional de Statistică. Construcţiile au avut cel mai mare ritm de creştere dintre toate ramurile, cu un avans de 34,4%, contrabalansănd evoluţia slabă din agricultură, care a coborăt cu 18,3%. (F. Z)

SOLUŢIE. Iarna blăndă ajută ca preţul gazelor naturale să nu crească de la 1 ianuarie spune deputatul Iulian Iancu. Autoritatea Naţională de Reglementare in Energie a estimat pentru trimestrul patru al anului 2007 ca un procent de 42% din consumul de gaze să provină din import. Pănă la acest moment importurile nu au fost decăt de 26% din total. (D.I.)

×
Subiecte în articol: economic