Patronatele contestă trecerea Registrului Comerţului din subordinea Ministerului Justiţiei la Camera de Comerţ. “Registrul Comerţului îndeplineşte un serviciu public cu importanţă deosebită în funcţionarea pieţei interne la nivelul UE, revenindu-i în mare parte obligaţia de a pune în practică prevederile directivelor comunitare privind societăţile comerciale”, se arată într-un comunicat al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR).
DEZBATERE. Patronatele contestă trecerea Registrului Comerţului din subordinea Ministerului Justiţiei la Camera de Comerţ. “Registrul Comerţului îndeplineşte un serviciu public cu importanţă deosebită în funcţionarea pieţei interne la nivelul UE, revenindu-i în mare parte obligaţia de a pune în practică prevederile directivelor comunitare privind societăţile comerciale”, se arată într-un comunicat al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR). (D. Ivan)
SPECULATORI. Jumătate din cele aproape 2.000 de locuinţe care au fost livrate anul trecut în Bucureşti sunt nelocuite, multe dintre aceste apartamente fiind cumpărate de investitori speculativi care le-au scos apoi din nou la vânzare sau închiriere. Potrivit unui raport al companiei poloneze de consultanţă imobiliară REAS, investitorii speculativi cer preţuri şi chirii foarte mari, aşteptând astfel profituri semnificative din aceste investiţii. (D. Ivan)
Greva continuă. Negocierile între sindicatele de la Dacia şi patronat au eşuat şi ieri, astfel că greva generală declanşată lunea trecută continuă. Liderii sindicali au precizat că patronatul a oferit o creştere salarială de 250 de lei, la care să se adauge încă 20 de lei lunar prin transformarea bugetului de bilete de vacanţă în majorare salarială. “Biletele de tratament sunt un drept câştigat, salariile sunt altceva. Noi vrem o creştere salarială cu 550 de lei şi bilete de tratament, pentru că muncim”, a precizat Nicolae Pavelescu, liderul sindical de la Dacia Automobile. (Daniel Ionaşcu)
ROVINIETĂ. Ministerul Economiei susţine proiectul transportatorilor rutieri cu privire la eliminarea rovinietei şi încasarea taxei din preţul carburantului. “Eliminarea rovinietei depinde de Ministerul Transporturilor. Trebuie să semnăm un protocol săptămâna viitoare, iar într-o lună este posibil să se realizeze o ordonanţă de urgenţă”, potrivit Federaţiei Transportatorilor. (E.S)