x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Informare - Medicamente mai sigure

Informare - Medicamente mai sigure

07 Ian 2005   •   00:00

Asociatiile producatorilor din industria farmaceutica din SUA, Europa si Japonia vor incepe sa publice mai multe informatii despre procedurile de testare a medicamentelor. Masura va fi luata pe fondul ingrijorarii crescande a pacientilor cu privire la siguranta tratamentelor care le sunt prescrise.

LA VEDERE. Producatorii au convenit asupra lansarii pe Internet a unui sistem standard de publicare a unor informatii detaliate despre toate etapele studiilor clinice, cu exceptia celor din prima faza. "Prin publicarea nu doar a rezultatelor testelor care s-au incheiat, ci si a celor aflate in curs, industria farmaceutica a facut un pas important pe drumul atingerii transparentei maxime", a declarat Richard Barker, director general al Asociatiei Companiilor din Industria Farmaceutica Britanica. Printre producatorii care vor participa la acest program se numara GlaxoSmithKline, Pfizer, AstraZeneca, Merck & Co, Novartis si Sanofi-Aventis.

SISTEM. Sistemul prevede ca producatorii trebuie sa inregistreze studiile clinice in termen de 21 de zile de la inceputul acestora si sa atribuie fiecaruia un cod unic de identificare pentru a permite accesul usor la informatii. Rezultatele urmeaza sa fie publicate in termen de un an de la aprobarea medicamentului sau, in cazul celor deja aprobate, in cursul unui an de la incheierea testelor. In industria farmaceutica exista de multi ani controverse legate de practica firmelor de a nu dezvalui rezultatele testelor, pentru a evita scaderea vanzarilor, in cazul unor rezultate negative.

×
Subiecte în articol: economic