x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie INTEGRARE/INFO - 27 august 2004

INTEGRARE/INFO - 27 august 2004

27 Aug 2004   •   00:00
SI IN AFRICA. Parlamentul Republicii Togo a adoptat in mod unanim un nou cod ce reglementeaza comunicatiile si presa, in conformitate cu normele UE. Aceasta masura a fost luata pentru a asigura ajutorul european in privinta securitatii de care statul vest- african are mare nevoie. Noul cod, introdus in 1990 si care este la a treia modificare, reduce pedepsele legale acordate anterior pentru defaimare si atacurile asupra onoarei personale. Inca alte 34 de modificari la statutele care acopera diseminarea si falsa informare sunt introduse in noua lege care va influenta mersul a peste 200 de publicatii din Togo. Ea mai restrange si pedepsele pentru cei care-i defaimeaza pe oficialii din guvern de la o perioada de detentie de cinci ani doar la o amenda.

EFICIENT. Oficiul european de politie, Europol, a inregistrat in anul 2003 o crestere importanta, de aproximativ 40%, a utilizarii serviciilor sale, trecand de la instrumentarea a 3.400 de cazuri in 2002 la 4.700 de cazuri in anul urmator, conform unui raport anual de activitati. Douazeci si noua de proiecte care au acoperit prioritatile in domeniul crimei, au fost in atentia Europol in 2003 si au avut rezultate semnificative. "Raportul indica atat atentia sporita pentru serviciile noastre, cat si aprecierea colegilor nostri din statele-membre ale UE pentru eficienta analizelor noastre in lupta impotriva crimei organizate si a terorismului", remarca directorul interimar al Europol, spaniolul Mariano Simancas.

JUCARII. Cu toate ca au rol important in educatia si dezvoltarea armonioasa, jucariile sunt o problema pentru unii tineri din Europa. Astfel, copiii turci sufera cand vine vorba de jucarii, deoarece se incadreaza doar intr-un procent din totalul vanzarilor de jucarii la nivel european. Micutilor nu li se indeplinesc fanteziile copilariei decat in valoare de 5 sau 6 dolari pe an, comparativ cu ceilalti pusti din UE, pentru al caror amuzament si distractie se cheltuiesc anual intre 350 si 500 de dolari. Cu un sector ce valoreaza intre 150 si 180 de milioane de dolari si 30 de milioane de prichindei, Turcia ramane o piata a jucariilor inca neexploatata, invadata de produse mai ieftine provenite din Orientul Indepartat.

Grupaj realizat de Maria Toader

×
Subiecte în articol: economic