x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Interpol pentru Protecţia Consumatorului

Interpol pentru Protecţia Consumatorului

12 Sep 2019   •   18:50
Interpol pentru Protecţia Consumatorului
Sursa foto: Diana Oros

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) îşi doreşte organizarea unei formaţiuni europene de tip Interpol, pentru a putea interveni cu rapiditatea unei structuri poliţieneşti într-o piaţă de produse şi servicii din ce în ce mai aglomerată, a declarat noul preşedinte al ANPC, Horia-Miron Constantinescu.

„Această Autoritate, în premieră la nivel european, îşi doreşte organizarea unei formaţiuni de tip Interpol, să putem comunica între noi rapid, să ne transmitem informaţii, iar pe baza acestora să avem exact reacţia rapidă a colegilor din structurile poliţieneşti, pentru că iată, este o piaţă din ce în ce mai aglomerată de produse şi servicii, ori reacţia noastră ca Autoritate trebuie să fie în unele situaţii o reacţie rapidă”, a afirmat preşedintele ANPC. 
 

Directorul ANPC a apreciat că până în prezent această Autoritate a statului român s-a comportat ca un şcolar cuminte în relaţia cu Uniunea Europeană. 
 

Acesta a precizat că instituţia va transmite oficial această propunere reprezentanţilor agenţiilor de Protecţia Consumatorilor din statele UE în cadrul unui eveniment care va avea loc săptămâna viitoare, la Palatul Parlamentului. 
Constantinescu a susţinut că ANPC a început deja implementarea unei formaţiuni de reacţie rapidă în interiorul organizaţiei. 


 

×