x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Investigatie - FMI cu ochii pe SNTR

Investigatie - FMI cu ochii pe SNTR

18 Iun 2004   •   00:00

Compania PricewaterhouseCoopers Londra va realiza un audit asupra privatizarii Societatii Nationale a Tutunului Romanesc (SNTR).

Amplul control a fost solicitat de Fondul Monetar International, a declarat presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache.

“In cazul anularii contractului de privatizare, SNTR nu va reveni in portofoliul statului. Procedurile de vanzare sau cesionare a contractului vor urma sa fie reluate in foarte scurt timp. Pe piata exista interes pentru SNTR. De fapt, in cazul Tutunului Romanesc au fost mereu investitori interesati“, a precizat presedintele AVAS.

CONTROALE. In cazul privatizarii SNTR, atat Autoritatea Nationala de Control, cat si Curtea de Conturi au inceput verificari privind conditiile de vanzare si legalitatea privatizarii. ANC a urmarit daca un teren din zona Baneasa, estimat la cateva milioane de euro, se afla legal in proprietatea SNTR, si daca valoarea acestuia a fost luata in calcul la stabilirea pretului de vanzare al companiei. Controlul Curtii de Conturi nu a fost inca finalizat. Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului a incheiat, la mijlocul lunii ianuarie a acestui an, un contract de vanzare-cumparare cu consortiul Tobacco 2003/UE pentru 56,4% din actiunile SNTR. Valoarea tranzactiei s-a ridicat la circa 12 milioane de euro, din care 1,6 milioane euro reprezinta pretul actiunilor. Consortiul care a preluat SNTR este format din Galaxy Energy International Ltd. BVI, firma inregistrata in Insulele Virgine si compania italiana CTS. (Catalin Budescu)

×
Subiecte în articol: economic sntr