x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Investigaţie la Oltchim

Investigaţie la Oltchim

25 Noi 2009   •   00:00

Disputa privind ajutorul pe care statul român vrea să îl acorde combinatului vâlcean Oltchim a ajuns pe masa Comisiei Europene. Aceasta investighează compania de stat dacă avea sau nu probleme financiare înainte de începerea crizei, scrie Financiarul. Redăm mai jos articolul preluat integral.

Comisia Europeană a anunţat săptămâna trecută deschiderea investigaţiei cu privire la garanţia de aproape 50 milioane de euro pe care statul român intenţionează să o emită combinatului chimic Oltchim Rm.-Vâlcea pentru un credit de 62 milioane de euro destinat achiziţionării activităţii de petrochimie de la Rafinăria Arpechim. Organismul de la Bruxelles va stabili dacă Oltchim, societate de stat, se afla sau nu în dificultate economică înainte de declanşarea crizei economice globale. Combinatul vâlcean devine eligibil pentru sprijinul statului doar în condiţiile în care poate demonstra că până la 1 iulie 2008 nu a avut probleme financiare.

Potrivit unui comunicat al conducerii companiei, agravarea rezultatelor economice se datorează exclusiv crizei. Oltchim intenţionează să cumpere petrochimia de la Arpechim pentru a-şi asigura cea mai mare parte a materiei prime. Nemţii de la PCC, care deţine 12,15% din capitalul social, susţin că investigaţia Bruxellesului confirmă îngrijorările că măsurile avute în vedere de statul român pentru a ajuta Oltchim ar putea încălca reglementările europene. (C.M.)

×
Subiecte în articol: economic