x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Leasingul auto se muta pe lei

Leasingul auto se muta pe lei

de Eugenia Mihalcea    |    06 Sep 2005   •   00:00

Societatile de leasing independente ar putea contracta credite bancare in lei in viitorul apropiat, in conditiile in care Banca Nationala a Romaniei va impune limite bancilor comerciale la creditele in valuta, apreciaza reprezentantii pietei de leasing. Societatile de leasing independente ar putea lua in considerare aceasta solutie numai daca dobanda la creditele in lei va scadea. "Creditul in lei va deveni la fel de avantajos ca si cel in valuta, in conditiile in care dobanda scade pana la 10%-12%", apreciaza directorul general al Midal Leasing, Anghel Cazacu.

Unii jucatori de pe piata estimeaza ca finantarea de la banci in moneda nationala nu va lua amploare in urmatorii doi ani, afirmand ca euro are inca o cota mare de popularitate in randul romanilor si ca este, deocamdata, o moneda mai avantajoasa decat leul.

REFINANTARE. Reprezentantul Dom Leasing este de parere ca societatile de leasing independente au doua solutii la indemana pentru a putea rezista pe piata. Prima solutie consta in majorarea capitalului companiei prin mijloace proprii.

Cealalta vizeaza reprofilarea independentilor pe leasing operational, ceea ce inseamna ca acestia vor accesa fonduri de la firmele de leasing ale bancilor. Intentia Bancii Nationale de a limita creditele bancare in valuta nu i-a speriat pe reprezentantii societatilor de leasing independente.

"Nevoia bancilor de a plasa bani este foarte mare, iar daca o societate de leasing mica are o afacere rentabila, nu vad nici un impediment in a o credita", apreciaza Cazacu.

×
Subiecte în articol: economic leasing