x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Leul este într-o zonă de risc.

Leul este într-o zonă de risc.

de Daniela Ivan    |    23 Mai 2011   •   13:54

Leul ramane intr-o zona de risc, cu toate ca ofera un randament 'apetisant', sustin analistii casei de brokeraj X-trade Brokers (XTB).

Leul a fost in buna parte izolat fata de ingrijorarile vizand Grecia si Portugalia in primul trimestru al anului, pe seama semnalelor ca economia da semne timide de revenire. Totusi, 'scutul' pare sa slabeasca, leul pierzand 1,2% in fata euro de cand scenariul unei restructurari a datoriei in Grecia a capatat mai multa credibilitate, in ultimele trei saptamani, sustin analistii de la XTB.

Ieri, moneda nationala s-a depreciat in prima parte a sesiunii in linie cu valutele din regiune, din cauza temerilor privind criza datoriilor din zona euro, astfel ca banca centrala a publicat un curs cu 1,72 bani mai mare, de 4,1263 lei/euro. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat vineri un curs de 4,1091 lei/euro.


'In cazul unei restructurari blande a datoriei grecesti, ar putea fi vorba mai mult de un 'frison' mai putin sesizabil, dar o restructurare dura a acesteia ar putea aduce anumite deprecieri monedei nationale, care ramane inca relativ puternica in contextul dat', a declarat directorul general al sucursalei din Romania a XTB, Victor Safta.

×