x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Libra Internet Bank vrea să emită obligaţiuni de 40 de milioane de euro

Libra Internet Bank vrea să emită obligaţiuni de 40 de milioane de euro

12 Mai 2021   •   14:28
Libra Internet Bank vrea să emită obligaţiuni de 40 de milioane de euro

Libra Internet Bank vrea să emită obligaţiuni de cel mult 40 de milioane de euro, cu o rată a dobânzii fixă sau variabilă. Decizia a fost aprobată de acţionari în Adunarea Generală din 16 aprilie.

Detaliile legate de emisiune, inclusiv tipul de obligaţiuni, dobânda, momentul emiterii, numărul şi valoarea acestora, vor fi stabilite de către Consiliul de Administraţie.

Libra Internet Bank este o instituţie de talie mică din piaţa locală specializată pe nişa profesiilor liberale şi are deja listate obligaţiuni în valoare de 4,2 milioane de euro la bursă.

A încheiat 2020 cu un profit net de 38 de milioane de lei, în scădere cu 67% faţă de rezultatul net din 2019, în timp ce veniturile totale din exploatare au crescut cu 3,73%,  ajungând la 341 de milioane de lei.

La finalul anului trecut, valoarea activelor băncii era de 7,32 miliarde lei, în creştere cu peste 12% faţă de cifra înregistrată în 2019 (6,53 miliarde lei), instituţia continuând să urce în clasamentul băncilor din România după valoarea activelor, de pe locul al 15-lea, până pe poziţia a 13-a, marcând astfel cea mai bună clasare după acest criteriu din istoria Libra.

Mediafax

×
Subiecte în articol: libra bank obligatiuni