x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Liderii politici, chemaţi să sprijine agricultura

Liderii politici, chemaţi să sprijine agricultura

de Adrian Stoica    |    10 Iun 2020   •   17:30
Liderii politici, chemaţi să sprijine agricultura
Sursa foto: Victor Stroe

Mai multe patronate din agricultură, împreună cu Federaţia Sindicatelor din Industria Alimentară – SINDALIMENTA, au transmis ieri o scrisoare deschisă preşedinţilor partidelor politice reprezentative şi grupurilor parlamentare, în care le solicită să sprijine demersul lor pentru adoptarea programului de măsuri denumit „VIITORUL AGRICULTURII ŞI INDUSTRIEI ALIMENTARE ROMÂNEŞTI”. Iniţiatorii programului cer Guvernului şi clasei politice adoptarea unui memorandum cu măsuri pe termen scurt, mediu şi lung, cu bugete alocate anual şi cu termene rezonabile de realizare pentru refacerea şi dezvoltarea agriculturii. „Solicităm ca propunerile noastre să devină o prioritate naţională. Vrem ca aceste propuneri, care se vor regăsi într-un program, să fie agreate şi aprobate de întreaga clasa politică, creându-se astfel toate premisele pentru a produce alimente proaspete şi sănătoase pentru români şi pentru export”, se precizează în scrisoarea adresată clasei politice. 

 

După 30 de ani de lipsă de viziune, considerăm că a venit timpul pentru schimbarea orientării programelor de investiţii către generarea de pieţe de desfacere pentru produsele agroalimentare românești.

 

Dragoş Frumosu, preşedinte SINDALIMENTA

Iniţiatorii programului de redresare a agriculturii cer liderilor politici să precizeze dacă formaţiunile pe care le reprezintă se vor alătura acestui demers, ei arătându-şi, în caz afirmativ, toată disponibilitatea de a se întâlni cu reprezentanţii partidelor politice. 
 

×