x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Lista impozitului forfetar ar trebui să cuprindă şi activităţi petroliere, tutun sau alcool-patronat

Lista impozitului forfetar ar trebui să cuprindă şi activităţi petroliere, tutun sau alcool-patronat

26 Mar 2010   •   00:00

Reprezentanţii firmelor mici şi mijlocii susţin că lista activităţilor pentru care s-ar putea plăti impozit forfetar propusă de autorităţi ar trebui completată cu domeniile în care se declară un grad mic de rentabilitate, deşi înregistrează venituri mari, precum cel petrolier, tutun sau alcool.

"La prima vedere lista cuprinde activităţi pentru care nu este nevoie aplicarea acestui impozit şi de asemenea sunt altele care lipsesc, cum ar fi cele care declară un grad mic de rentabilitate, respectiv ramura petrolului - industria chimică şi petrochimică, industria alcoolului, a tutunului şi în domeniul jocurilor de noroc", a declarat Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR).

Reprezentanţii Consiliului au solicitat în numeroase rânduri aplicarea acestui impozit domeniilor în care nu se declară profit, deşi în realitate acestea obţinut câştiguri foarte mari.

Potrivit unui nou proiect al autorităţilor, transportul cu taxiuri, spălătoriile auto şi interpretarea artistică se numără printre activităţile introduse într-o listă ce cuprinde 28 de servicii pentru care se va plăti impozit forfetar, fiind excluşi touroperatorii sau centrele de fitness.

Proiectul nu precizează clar nivelul minim al veniturilor anuale sub care se plăteşte impozit forfetar, în documentul de lucru fiind specificată condiţia ca veniturile să nu depăşească "35.000 (100.000) euro".

Documentul mai arată că impozitul forfetar se va declara şi plăti trimestrial, în sumă de o pătrime din impozitul forfetar anual, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se datorează impozitul.

×
Subiecte în articol: imm-uri redactie impozit pe profit