x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Listări la bursă pentru finanţarea modernizărilor

Listări la bursă pentru finanţarea modernizărilor

16 Sep 2009   •   00:00

Companiile energetice integrate pe care statul român doreşte să le realizeze prin restructurarea sectorului vor face emisiuni de acţiuni pe Bursă constând în pachete de câte 15-20% din titlurile lor iar banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru proiectele acestora.

"Bursa, da. Să vedem cum o rezolvăm şi pe asta. Nu vom scoate pe bursă mai mult de 15-20%", a declarat Tudor Şerban, secretar de stat în cadrul ministerului Economiei, răspunzând unei întrebări la un seminar pe teme energetice.
Şerban a spus că nu a demarat înca discuţiile cu Fondul Proprietatea şi aşteaptă ca acesta, împreună cu Electrica să finalizeze vânzarea acţiunilor minoritare la CEZ Distribuţie şi CEZ vânzare.

AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ

Săptămâna trecută, Adriean Videanu, ministrul Economiei preciza că doreşte vânzarea unităţilor de bioxid de carbon ale României, în urma căreia doreşte obţinerea a 1,5-1,8 miliarde de euro, bani care vor fi folosiţi pentru acordarea unui ajutor de stat eligibil celor două societăţi pentru a-şi continua proiectele.
Emilian Dobrescu, secretar general al Comitetului Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei, a arătat azi că în ultimii opt ani au fost cheltuiţi în România cinci miliarde de euro în mentenanţă.

La rândul său, directorul general al Complexului Energetic Craiova, Constantin Bălăşoiu, a afirmat că 84% din grupurile energetice din România se află la limita duratei de viaţă, iar investiţiile necesare pentru modernizări s-ar ridica la zeci de miliarde de euro.

Surse din sectorul energetic au precizat pentru Jurnalul Naţional că este important ca termocentralele din România să demareze proiectele de modernizare pentru a se adapta la cerinţele de mediu astfel încât, chiar dacă nu vor fi gata în 2013, ţara noastră poate cere amânări pe baza faptului că lucrările sunt în curs de realizare.

×
Subiecte în articol: economic