x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mai mulți bani pentru donatorii de sânge. Valoarea tichetelor crește din 2024

Mai mulți bani pentru donatorii de sânge. Valoarea tichetelor crește din 2024

de Redacția Jurnalul    |    20 Dec 2023   •   10:45
Mai mulți bani pentru donatorii de sânge. Valoarea tichetelor crește din 2024

Valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge se va majora de la 1 ianuarie 2024, potrivit anunțului ministrului Finanţelor, Marcel Boloş.

Valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge va creşte de la 1 ianuarie 2024. Suma primită de cei care donează

"Concret, în bugetul pe 2024 va fi cuprinsă finanțare pentru ca valoarea tichetelor de care beneficiază donatorii de sânge să crească de patru ori, de la 67 lei la 280.

Poate fi văzută ca formă de stimulare pentru cei care salvează vieți. Eu o văd ca formă de apreciere pentru că aleg să dăruiască viață celor aflați în nevoie", a anunțat, marţi seară, ministrul Finanţelor.

Acesta precizează că "bilanțul impresionant realizat de donatorii-investitori care s-au alăturat campaniei „România are sânge de rocker, acum și de investitor” în 2023 arată așa: 15.000 vieți salvate și peste 522 milioane lei investiți".

 

Donatorii au primit cea mai bună dobândă și cel mai mic prag de subscriere, a mai transmis demnitarul.

"În ceea ce privește dezvoltarea pieței de capital, puține proiecte pot să se mândrească cu impactul FIDELIS: 40% din activitatea pe piaţa primară derulată la Bursă au reprezentat-o emisiunile de titluri de stat ale Ministerului Finanţelor", a mai spus Marcel Boloş pe Facebook.

Titluri de stat Fidelis

Câștigurile din titluri de stat sunt neimpozabile, în timp ce câștigurile din dobânzile bancare se impozitează cu 10%. Peste 18 miliarde de lei au fost subscrise până acum. Un record, spun organizatorii, care se aşteaptă ca pana la finalul anului suma să ajungă la 20 de miliarde de lei.

Titlurile pot fi cumpărate prin intermediul băncilor partenere și al caselor de brokeraj autorizate pe bursa românească. După ce se încheie perioada de subscriere – pe 15 decembrie, titlurile FIDELIS vor fi listate la BVB, potrivit antena3CNN.

×