x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mai putini bani pentru autostrada Transilvania

Mai putini bani pentru autostrada Transilvania

24 Apr 2005   •   00:00

Bugetul alocat pentru finantarea lucrarilor din acest an la autostrada Transilvania ar putea fi redus cu 100-130 milioane de euro, valoarea exacta urmand sa fie stabilita saptamana viitoare, a afirmat Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari Publice.

"Va fi o rectificare bugetara negativa la toate ministerele, inclusiv la Ministerul Transporturilor. In prezent, in buget este prevazuta suma de 340 de milioane de euro pentru autostrada Bors-Brasov", a declarat Borbely, citat de Mediafax. El a apreciat ca rectificarea bugetara negativa pentru autostrada Transilvania se va incadra intre 100 de milioane de euro si 130 de milioane de euro. Ministrul a precizat ca lucrarile la autostrada Transilvania vor continua cu siguranta in acest an. "Deja constructorul Bechtel si Compania Nationala de Autostrazi au stabilit un grafic de lucrari", a spus Borbely.

CONTROVERSA. Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat recent ca programul constructiilor de autostrazi va fi derulat in masura posibilitatilor financiare ale Romaniei, cu respectarea angajamentelor asumate prin semnarea acordurilor europene in domeniu. Construirea autostrazii Brasov-Bors este sustinuta de parlamentarii clujeni ai UDMR si PSD, care militeaza pentru ca Guvernul sa nu neglijeze realizarea autostrazii Transilvania in favoarea celei care ar trece prin coridorul IV paneuropean, pe traseul Bucuresti-Sibiu-Arad-Timisoara. Valoarea lucrarilor la autostrada Transivalnia, atribuite companiei Bechtel International, se ridica la 2,2 miliarde de euro, finalizarea lucrarilor fiind programata pentru 2012. (Iohanna Onaca Purdea)

×
Subiecte în articol: economic