x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie MAREA BRITANIE - FSA supraveghează atent băncile

MAREA BRITANIE - FSA supraveghează atent băncile

24 Mar 2008   •   00:00

Pentru a evita un alt faliment în sectorul bancar, după cel al Northern Rock, Autoritatea pentru Servicii Financiare (FSA) din Marea Britanie va angaja o sută de persoane pentru a monitoriza cele mai mari bănci, potrivit cotidianului Telegraph, citat de Reuters.

Pentru a evita un alt faliment în sectorul bancar, după cel al Northern Rock, Autoritatea pentru Servicii Financiare (FSA) din Marea Britanie va angaja o sută de persoane pentru a monitoriza cele mai mari bănci, potrivit cotidianului Telegraph, citat de Reuters. Măsura instituţiei va fi anunţată săptămâna viitoare, când autoritatea britanică va publica rezultatele unei investigaţii interne legate de managementul situaţiei de la Northern Rock. Raportul ar putea include şi recomandări privind o mai bună supraveghere a băncilor, a anunţat vineri FSA. Reprezentanţii FSA nu au fost disponibili pentru comentarii.

           

 

 

MĂSURI. Personalul nou angajat va lucra în departamentele de risc, analiză şi supraveghere ale FSA, potrivit articolului din Telegraph. Procesul de recrutare va aduce un supraveghetor pentru fiecare din cele mai mari o sută de instituţii pe care FSA trebuie să le monitorizeze, inclusiv cele mai mari bănci. FSA a redistribuit din luna septembrie 2007 personalul din sectorul de management, iar câţiva supraveghetori, inclusiv unul dintre principalii oameni care se ocupau de băncile de credite ipotecare, vor părăsi instituţia. De asemenea, FSA a întărit supravegherea băncilor şi a creat un nou rol de a monitoriza stabilitatea financiară.

 

 

 

FALIMENT. Northern Rock, a cincea mare companie de credite ipotecare din Marea Britanie, a fost nevoită anul trecut să împrumute circa 25 de miliarde de lire sterline (49 mld. dolari) de la Banca Angliei, pentru a acoperi deficitul de lichidităţi rezultat în urma plasamentelor nerentabile pe piaţa creditelor.

 

 

Guvernul britanic a aprobat în luna februarie o lege prin care banca a trecut în proprietatea statului, aceasta fiind cea mai importantă naţionalizare din Marea Britanie de la începutul anilor 1970.

×
Subiecte în articol: economic