x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Maria Grapini: Guvernul a uitat de compensaţii

Maria Grapini: Guvernul a uitat de compensaţii

23 Oct 2009   •   00:00

Guvernul a întârziat cu doi ani după termenul legal pentru plata unor compensaţii.
Conform Legii 9 din 1998 cetăţenii care au pierdut proprietăţi prin semnarea Tratatului dintre România şi Bulgaria în 1940 aveau dreptul la compensaţii din partea statului român.
"Hotărârea de Guvern 286/2004 stipula clar că sumele vor fi plătite de Direcţia generală Econo­mică din cadrul Cancelariei Primului Ministru. Oamenii au fost înştiinţaţi că plăţile se vor face în două tranşe. Tranşa a doua, de 60% din sumă, nu a mai fost primită nici până astăzi, deşi ordinul de plată arăta clar că plata se face în termen de un an. Din păcate acest termen a fost depăşit în unele cazuri şi cu 24 de luni", a declarat Maria Grapini.  Ea a spus că acesta este un alt exemplu al modului în care Guvernul înţelege să se achite de atribuţii şi să pună în aplicare legi ale statului român. "Ce este mai grav este că sumele respective erau prevăzute în buget. Ce s-a întâmplat cu banii?", se întreabă Grapini.
Preşedintele PC Timiş a anunţat că va face demersuri în perioada următoare pentru ca oamenii aflaţi în această situaţie să îşi primească banii cât mai repede pentru că majoritatea celor care pot beneficia de această lege sunt persoane în vârstă, trecute de 70 de ani.

×
Subiecte în articol: economic