x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Martifer bagă 93 de milioane de euro într-o fabrică de ulei

Martifer bagă 93 de milioane de euro într-o fabrică de ulei

02 Sep 2009   •   00:00

Prio Oil Extraction România, subsidiară a grupului portughez Martifer, vrea să construiască o fabrică de extracţie a uleiului din seminţe la Lehliu-Gară, în judeţul Călăraşi, în valoare de peste 93 milioane de euro. Pentru aceasta, compania negociază cu Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) o finanţare de 32 milioane euro.



"Proiectul cuprinde construcţia şi operarea unei fabrici pentru extracţia uleiului la Lehliu-Gară, în judeţul Călăraşi. Producţia anuală a unităţii va fi de 265.000 tone de ulei vegetal şi 400.000 de tone de proteine separate, din 830.000 de tone seminţe de rapiţă, floarea soarelui şi soia. Fabrica va fi localizată pe locul unde a fost construită recent o unitate de producţie de biodiesel, care nu este inclusă în proiectul actual", se arată într-un anunţ de pe site-ul BEI.

BIOCOMBUSTIBILI MADE IN LEHLIU
Prio are ca acţionar majoritar compania Prio SGPS S.A. din Portugalia, care are operaţiuni în agricultură şi în sectorul de producţie de biocombustibili.

Grupul portughez Martifer derulează activităţi în Portugalia, Spania, Germania, Cehia, Polonia şi Slovacia, iar în România este prezent pe piaţa de biocombustibili, cu o fabrică de carburant biodiesel la Lehliu, precum şi în construcţii, investiţii imobiliare şi producerea de energie din surse regenerabile. Grupul mai activează în România în sectorul construcţiilor metalice şi spaţiilor de retail şi logistică.

×
Subiecte în articol: economic