x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie MĂSURI ANTICRIZĂ/ Stop parfumurilor şi jucăriilor

MĂSURI ANTICRIZĂ/ Stop parfumurilor şi jucăriilor

de Irina Cristea    |    08 Ian 2009   •   00:00

Eforturile de a contracara criza economică scot la iveală fel de fel de planuri. Fiecare încearcă, după posibilităţi, să contribuie la diminuarea efectelor acesteia. Un exemplu vine din Letonia, unde preşedintele a decis să îşi reducă salariul cu 8%, pentru a da tonul politicii de austeritate instituită în statul baltic. Venitul lunar al preşedintelui Valdis Zatlers este, în prezent, de aproximativ 5.000 de euro.



FĂRĂ PARFUM.
Un alt preşedinte a hotărât ca ţara sa să sisteze importul unor produse pe care el nu le consideră de primă necesitate. Liderul statului Ecuador, Rafael Correa, a luat în vizor piesele auto şi un anumit produs cosmetic. "Unele produse importate sunt chiar o insultă, ca de exemplu, parfumul", s-a dezlanţuit Correa, care s-a arătat nemulţumit şi de importul masiv de jucării Power Rangers din China.
Criza provoacă îngrijorare în Japonia nu doar din perspectivă economică. Liniile telefonice destinate persoanelor care ameninţă să se sinucidă sunt suprasolicitate, într-o ţară unde numărul celor care îşi iau viaţă este, oricum, ridicat, ajungând, anul trecut, la 30.000. Membrii serviciilor sociale se tem că efectele crizei ar putea duce la sporirea numărului sinucigaşilor.

×
Subiecte în articol: economic