x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie MĂSURILE pentru piața de energie. Ce se va întâmpla cu facturile la electricitate și gaze naturale

MĂSURILE pentru piața de energie. Ce se va întâmpla cu facturile la electricitate și gaze naturale

15 Feb 2022   •   12:58
MĂSURILE pentru piața de energie. Ce se va întâmpla cu facturile la electricitate și gaze naturale

Ministerul Energiei prezintă, astăzi, în ședința comitetului interministerial, măsurile aplicate de la 1 aprilie 2021 în problema facturilor uriașe la electricitate și gaze naturale.

Însă partidele din coaliția de guvernare au păreri diferite asupra deciziilor privind protecția consumatorilor în fața prețurilor mari de pe piața liberă de energie.

Prin urmare, PNL vrea reducerea taxelor iar PSD dorește prețuri reglementate sau prelungirea pentru încă o lună a prevederilor ordonanței care stabilește compensații. Social-democrații au pregătit un set de măsuri pentru a-l negocia cu partenerii de coaliție. 

Totodată, partenerii de coaliție trebuie să decidă și asupra reducerii TVA pentru energie de la 19% la 5%, precum și posibila revenire la piața reglementată. 

De asemenea, și ministrul Energiei, Virgil Popescu, va veni cu propuneri. Acesta ar fi primit un ultimatum de la premierul Nicolae Ciucă.

La întâlnire vor participa membri ai guvernului, dar și sindicatele și patronatele din energie. 

PSD și PNL au căzut de acord, deocamdată, asupra suportării bonusului de cogenerare de către stat și reducerea TVA la 5% pentru energie de la 1 aprilie 2022. 

 

×
Subiecte în articol: facturi energie electricitate gaze naturale