x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mazăre crede că Udrea s-a ocupat până în prezent doar de lucruri superficiale şi de imagine

Mazăre crede că Udrea s-a ocupat până în prezent doar de lucruri superficiale şi de imagine

02 Iun 2009   •   00:00

Senatorul PSD de Constanţa Alexandru Mazăre s-a declarat nemulţumit de activitatea ministrului Turismului, Elena Udrea, spunând că până acum aceasta s-a ocupat numai de "lucruri superficiale şi de imagine", fără măsuri concrete pentru dezvoltarea acestui domeniu.



"Am văzut-o cu toţii pe Elena Udrea, se suia pe cal, vopseau ouă. Eu aştept din partea ministrului Turismului nişte măsuri concrete, viabile şi adevărate, nu chestii de-astea că facem un imn, că facem o campanie lipsită de conţinut. Merg prin Mamaia, mă plimb şi văd bannere «Romania-Land of Choice», nu aici trebuie să promovăm", a afirmat Alexandru Mazăre.

El a spus că nu se poate avea un turism competitiv fără o Taxă pe Valoare Adăugată redusă în acest domeniu sau dacă nu sunt găsite soluţii pentru stimularea investitorilor în turism.

"Nu putem să facem turism competitiv cu TVA 19% când vecinii din Bulgaria au 6% TVA-ul pentru servicii turistice externe. Nu putem să facem turism câtă vreme impozitul pe profitul reinvestit este de la cota de 16%, trebuie să fie zero. Tot ceea ce investitorii câştigă şi investesc în turism trebuie să fie cu zero impozitare. Trebuie să găsim soluţii pentru a ajuta finanţările în turism, să creem un fond prin care să subvenţionăm creditele pentru tot ceea ce înseamnă investiţie în turism. Trebuie să vedem o politică coerentă pentru infrastructură. Nu putem să facem turism câtă vreme linia ferată nu mai este reparată şi facem şase ore de la Bucureşti la Constanţa. Autostrada n-am mai auzit nimic despre ea. Dacă vrem să mergem în august din Constanţa până în Mangalia facem două ore şi jumătate. Aştept de la ministrul Turismului aceste măsuri pentru revitalizarea turismului la malul mării", a explicat senatorul PSD.

Alexandru Mazăre susţine că până în prezent Elena Udrea s-a ocupat numai de "lucruri superficiale", "lucruri de imagine" şi nu a luat nici o măsură reală pentru a ajuta turismul românesc.
Mediafax

×
Subiecte în articol: economic facem turism