x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie MDRT modernizează drumuri în Olt şi Argeş în valoare de 557 milioane de lei

MDRT modernizează drumuri în Olt şi Argeş în valoare de 557 milioane de lei

de Elena Stan    |    12 Mai 2011   •   14:34

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi reabilitare a 533 km drum judeţean şi de interes local din judeţele Olt şi Argeş pentru perioada 2011-2013, valoarea estimată a contractelor fiind de 557 milioane de lei fără TVA.

Obiectivele de investiţii din cele două judeţe sunt incluse în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI). Drumurile reabilitate prin acest program au fost propuse la finanţare de autorităţile publice locale şi sunt preluate în administrare de MDRT pe perioada realizării proiectelor, se arată într-un comunicat al ministerului. Valoarea estimată pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor din judeţul Olt este de 278.797.580 lei fără TVA, iar pentru judeşul Argeş se ridică la 278.060.483 lei fără TVA.

La realizarea lucrărilor se vor respecta standardele de cost stabilite de MDRT pentru aceste categorii de investiţii din fonduri publice, precizează instituţia.

Pentru realizarea investiţiei nu sunt necesare exproprieri. Criteriul de atribuire al contractului este preţul cel mai scăzut şi nu este acceptată subcontractarea în integralitate a lucrărilor.

Durata contractului de achiziţie publică include durata prevăzută pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor solicitate (3 ani) şi perioada de rambursare a creditului (maxim 7 ani), dar nu mai târziu de 2020. Garanţia este de 2 ani de la semnarea recepţiei la terminarea lucrărilor.

În vederea reducerii costurilor se acceptă folosirea unor soluţii alternative, fără a se afecta caracteristicile prevăzute în normele tehnice, mai informează instituţia.

Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii va fi derulat în perioada 2011 - 2020 şi va fi gestionat de ministerele Dezvoltării şi Mediului, în baza unei ordonanţe de urgenţă aprobată de Guvern.

×