x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Merkel: Europa, pe cale să realizeze o uniune bugetară

Merkel: Europa, pe cale să realizeze o uniune bugetară

02 Dec 2011   •   09:03
Merkel: Europa, pe cale să realizeze o uniune bugetară

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat, vineri, intr-un discurs rostit in fata deputatilor din Bundestag, ca Europa se afla pe punctul de a implementa o uniune bugetara, transmite France Presse.

"Nu doar vorbim despre o uniune bugetara, dar suntem pe cale sa o si realizam", a afirmat Angela Merkel, adaugand ca ar urma sa fie vorba despre o "uniune bugetara cu reguli stricte, cel putin pentru zona euro".

"Elementul central" al acestei "uniuni a stabilitatii" dorite de Germania va fi "un nou plafon de indatorare european', a declarat cancelarul, care si-a reiterat intentia de a-si convinge partenerii despre necesitatea de a modifica tratatele europene in vederea sporirii disciplinei bugetare. "Nu exista alternativa", a explicat cancelarul.

Pe de alta parte, sefa executivului german a respins categoric principiul "eurobondurilor" pe post de remediu pentru criza care afecteaza zona euro. "Cine nu a inteles ca eurobondurile nu pot fi solutia pentru aceasta criza nu a inteles natura crizei", a conchis Angela Merkel.

×