x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Metrorex aşteaptă motivarea Curţii de Apel pentru a ataca decizia instanţei privind greva din 2009

Metrorex aşteaptă motivarea Curţii de Apel pentru a ataca decizia instanţei privind greva din 2009

10 Mar 2010   •   00:00

Metrorex aşteaptă motivarea Curţii de Apel Bucureşti, care a decis că greva angajaţilor de la metrou a fost legală, pentru a face recurs în anulare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a declarat, miercuri, directorul general al companiei, Gheorghe Udrişte.

"Până nu avem motivarea Curţii de Apel nu putem face nimic împotriva grevei, iar după ce vom primi motivarea putem face recurs în anulare, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a afirmat Udrişte.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, săptămâna trecută, că greva angajaţilor de la metrou, desfăşurată în noiembrie 2009, a fost legală, instanţa admiţând contestaţia sindicaliştilor care, în repetate rânduri, au susţinut că acest conflict de muncă rămâne deschis.

După decizia Curţii de Aple, sindicaliştii au anunţat că vor intra, în 18 martie, în grevă generală, cerând o majorare a fondului de salarii cu 3,7% şi condiţii mai bune de muncă.

În noiembrie 2009, angajaţii de la metrou au fost în grevă timp de două zile, revendicările vizând o majorare salarială de 20% şi încheierea unui nou contract colectiv de muncă.

Greva a fost declarată ilegală de Tribunalul Bucureşti, iar activitatea a fost reluată.

Potrivit legii, după ce instanţa declară greva drept ilegală, angajaţii de la metrou sunt obligaţi să-şi reia activitatea fără a mai avea loc negocieri şi, implict, fără a mai obţine majorării salariale.


×
Subiecte în articol: redactie