x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Minerii de la Crucea, cu salariile la zi; în noiembrie se prezintă la Comisia Europeană planul de restructurare a companiei

Minerii de la Crucea, cu salariile la zi; în noiembrie se prezintă la Comisia Europeană planul de restructurare a companiei

24 Oct 2017   •   17:54
Minerii de la Crucea, cu salariile la zi; în noiembrie se prezintă la Comisia Europeană planul de restructurare a companiei

Angajaţii exploatării miniere Crucea şi-au primit salariile la zi şi, în două săptămâni, va fi prezentat la Comisia Europeană un plan de restructurare a companiei în vederea continuării activităţii în domeniu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă organizată la respectiva mină, directorul general al Companiei Naţionale a Uraniului (CNU), Iulian Ovidiu Sandu. 

''Salariile restante din martie ale angajaţilor au fost plătite la zi, furnizorii au fost plătiţi în proporţie de 99%, iar în următoarele zile se vor distribui şi tichetele de masă şi masa antidot oferită minerilor la intrarea în schimb, restantă de la începutul anului. (...) În următoarele două săptămâni o delegaţie a companiei va prezenta un plan de restructurare la Comisia Europeană, iar dacă acesta va fi aprobat, se va rezolva problema continuării activităţii'', a spus Sandu. 

Totodată, el a afirmat că sindicatul şi conducerea au sesizat DNA pentru mai multe infracţiuni încă din luna octombrie a anului trecut. 

Liderul de sindicat Mugurel Huţuleac a precizat că, pentru una dintre acuzaţii, cea de abuz în serviciu, DNA a răspuns că nu se confirmă, iar cercetările pentru celelalte, de delapidate, uz de fals, fals şi neglijenţă, au fost preluate de Parchetul General Bucureşti. 

Premierul Mihai Tudose declara la sfârşitul lunii trecute, la Suceviţa, că are o soluţie pentru ca mina de uraniu de la Crucea să funcţioneze în continuare. 

"Această mină ar trebui păstrată deschisă. Avem o soluţie, dar nu pot să v-o spun înainte de a o finaliza, dar e posibil ca, până la sfârşitul anului, să aveţi o surpriză plăcută în ceea ce priveşte mina de uraniu din Suceava", a spus Tudose, apreciind că obiectivul are caracter de unicitate. 

La rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, recunoştea la Suceviţa că sunt probleme cu plata salariilor, după ce anul trecut s-a luat decizia să nu se mai ia uraniu de la această mină, ci din Canada. 

"Este un plan de salvare, dar nu se poate spune acum. Planul este simplu şi cred că se va rezolva. (...) S-a luat decizia anul trecut să nu se mai ia uraniul de aici, ci din Canada. (...) E găsită soluţia şi o să v-o prezinte premierul când va fi gata", a spus Dragnea. AGERPRES

×