x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a început plata microgranturilor

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a început plata microgranturilor

30 Mar 2022   •   10:28
Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a început plata microgranturilor

Procedura de plată a microgranturilor pentru cererile admise la a doua sesiune a Măsurii 1 a fost demarată, anunță Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

"Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) a început procedura de plată şi fac apel către toate structurile asociative să ne ajute în diseminarea informaţiei pentru ca beneficiarii să nu se mai afle în situaţii administrative care ar putea fi evitate. Către profesioniştii şi antreprenorii care au aplicat pe Măsura 1, am rugămintea de a citi contractul şi de a respecta clauzele acestuia. Vrem să nu mai fim în situaţia în care banii să revină la bugetul MAT. Doresc să atrag atenţia asupra termenului de 5 zile şi rog aplicanţii să se încadreze în limita de timp pentru a evita situaţia nedorită de respingere la finanţare din acest motiv", spune Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

Plăţile se vor realiza în două tranşe. Aplicanţii admişi care au atribuite numere RUE între 1 şi 20.000 vor trebui să acceseze www.granturi.imm.gov.ro. Va trebui completat contul IBAN al firmei și se va descărca contractul de finanțare. Acesta trebuie semnat electronic și transmis în termen de 5 zile.

"Pentru prima sesiune a Măsurii 1, toţi cei 17.369 de aplicanţi admişi au beneficiat de migrogranturile în valoare de 2.000 euro. Plata granturilor pentru beneficiarii cu numerele RUE 20.001-33.555 se va realiza după terminarea etapei de evaluare a celor 13.554 de solicitări", arată instituția.

×
Subiecte în articol: microgranturi