x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministerul condus de Elena Udrea va plăti 850.000 de euro pentru semnalizarea a 1.215 obiective turistice

Ministerul condus de Elena Udrea va plăti 850.000 de euro pentru semnalizarea a 1.215 obiective turistice

de Elena Stan    |    17 Feb 2010   •   00:00

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) va plăti aproape 850.000 de euro, fără TVA, pentru semnalizarea a 1.215 obiective turistice.



Semnalizarea presupune lucrări de proiectare, confecţionare, instalare şi întreţinere a indicatoarelor de informare şi orientare.

Ministerul va organiza o licitaţie pentru a desemna firma care va realiza lucrările.

Firmele interesate de licitaţie trebuie să depună o garanţie de participare de 16.950 euro, valabilă 90 de zile de la data deschiderii ofertelor, şi una de bună execuţie, de 10% din valoarea contractului, potrivit unui anunţ de participare al MDRT.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 15 martie.

Proiectul urmăreşte dezvoltarea sistemului informaţional naţional pentru circulaţia turistică, în contextul în care o serie de studii arată că acesta este unul dintre punctele slabe ale turismului românesc, susţine ministerul.

"Este vorba de studii precum Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului în România (2007-2026), strategii de dezvoltare a turismului la nivel de regiune, Strategia de Dezvoltare a Ecoturismului în România, Planul de Amenajare a Teritoriului Naţional-secţiunea VIII-zone cu resurse turistice (Legea 190/2009)", se arată într-un comunicat al MDRT.

Beneficiarii direcţi ai investiţiei sunt turiştii şi agenţii economici cu activitate în turism, iar beneficiarii indirecţi sunt autorităţile publice locale şi centrale, asociaţiile patronale, profesionale şi de promovare turistică.

Ministerul a început anul trecut proiectul de semnalizare a obiectivelor turistice, respectiv monumente incluse în patrimoniul mondial UNESCO, dar şi a celor situate pe rutele culturale sau în arii protejate.

În 2009 au fost semnalizate 87 de obiective turistice din judeţele Maramureş şi Suceava, fiind instalate 281 de indicatoare. Suma cheltuită a fost de 63.953 de euro, din totalul fondurilor de 500.000 de euro, alocate iniţial cu această destinaţie.

MDRT stabileşte, împreună cu Ministerul Culturii şi Cultelor, ce obiective turistice ar trebui incluse în proiect, într-o primă fază, pentru fiecare judeţ.

×
Subiecte în articol: redactie