x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mircea Badea, despre reducerea cheltuielilor bugetare: "Suntem abia la începutul unui dezastru financiar"

Mircea Badea, despre reducerea cheltuielilor bugetare: "Suntem abia la începutul unui dezastru financiar"

de Redacția Jurnalul    |    12 Apr 2023   •   13:15
Mircea Badea, despre reducerea cheltuielilor bugetare: "Suntem abia la începutul unui dezastru financiar"

Mircea Badea comentează măsurile de austeritate discutate în coaliția de guvernare, după ce premierul Niclae Ciucă le-a cerut miniștrilor să facă propuneri pentru reducerea cheltuielilor bugetare cu 6%.

Propunerile nu trebuie să aibă în vedere scăderi de salarii, disponibilizări ori creșteri de taxe pentru contribuabili. Totodată, directorul ANAF spune că va încerca o mai bună colectare a impozitelor. 

Însă ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus deja că nu are de unde să facă rost de bani iar la rectificarea bugetară sumele vor fi și mai mari. Șeful de la Finanțe, Adrian Câciu, explică faptul că o nouă ordonanță va include măsuri fiscal-bugetare pentru a aduce economii la buget de 20 de miliarde de lei. 

Despre această situație, prezentatorul tv, Mircea Badea, spune că este doar începutul unui dezastru financiar. 

"Eu mă uit la voi și sunt absolut sedus de felul extrem de serios în care voi vă raportați la cetățenii ăștia care măcăne niște vorbe. Eu nu dau doi bani găuriți pe ce spune, nu știu de la Câciu, la Ciucă.

Nu mă interesează ce spune ministrul de Finanțe. Deci nu am niciun fel de așteptări de la acești cetățeni. Nici nu aștept niciun răspuns la acești cetățeni, pentru că nu au un răspuns. Răspunsurile le am eu. Deci voi doar trebuie să mă întrebați și vă spun eu sunt tu din viitor. Deci suntem de-abia la început.

Eu tot vă spun despre nenorocirea financiară care va să vie. Şi cum am avut dreptate despre inflație și o să vedeți că inflația nu numai că nu va da înapoi, cum zice BNR-ul, cum zice nu știu ce organism financiar pe care, de asemenea, nu dau doi bani găuriți, ci se va mări. Suntem de abia la începutul unui dezastru financiar. Deci orice ar spune ei acuma și orice refren nu valorează două cepe degerate", a spus Mircea Badea, în emisiunea În faţa naţiunii de la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: mircea badea cheltuieli bugetare