x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mugur Isărescu: Eşecul privatizării Oltchim nu înseamnă lichidarea acestuia

Mugur Isărescu: Eşecul privatizării Oltchim nu înseamnă lichidarea acestuia

27 Sep 2012   •   14:03
Mugur Isărescu: Eşecul privatizării Oltchim nu înseamnă lichidarea acestuia

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca esecul privatizarii combinatului Oltchim nu poate insemna neaparat lichidarea acestuia, ci mai degraba realuarea procesului, dar si ca "un esec este un esec" si ca "nu da bine".

"Un esec este un esec, nu da bine. Ca semnatar al acordului cu Fondul, conditia care era pusa acolo pentru mai multa precizie era sa se indeplineasca pasii legati de privatizare. Nu era conditionat de terminarea privatizarii pentru ca stim cu totii ca un asemenea obiectiv nu se poate stabili. O privatizare, mai ales una de succes, depinde de foarte multi factori, inclusiv de conditiile internationale. Esecul privatizarii nu poate insemna neaparat lichidarea combinatului, ci reluarea procesului, depinde cum va fi aceasta etapa tranzitorie", a declarat Isarescu.

La finele saptamanii trecute, Dan Diaconescu a castigat licitatia cu oferta in plic pentru achizitionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Ramnicu Valcea, pentru care a oferit 203 milioane lei. Contractul de privatizare nu a fost, insa, semnat, iar avocatii lui Dan Diaconescu sustin ca sunt pregatiti sa negocieze, in continuare, pe marginea documentului si ca nu se grabesc sa semneze.

Avocatii lui Dan Diaconescu au solicitat mentionarea obligatiilor vanzatorului si cumparatorului Oltchim in preluarea Arpechim, pentru reluarea activitatii in regim integrat si includerea unei clauze pentru vanzator, prin care acesta sa nu introduca societatea in insolventa, dupa cumparare.

×