x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Navele comerciale sosite din statele grav afectate de pandemie vor sta în carantină

Navele comerciale sosite din statele grav afectate de pandemie vor sta în carantină

12 Mar 2020   •   15:29
Navele comerciale sosite din statele grav afectate de pandemie vor sta în carantină
Sursa foto: observator.tv

Navele comerciale sosite din statele grav afectate de pandemia cu coronavirus vor intra în carantină timp de două săptămâni, în rada exterioară portului, anunță Autoritatea Navală Română (ANR).

"Toate navele care vin din zonele de risc roşii sau galbene vor fi considerate în carantină, în rada portului, până la împlinirea celor 14 zile de la părăsirea teritoriilor respective sau de la îmbarcarea unor membri de echipaj care vin din zonele de risc şi vor fi limitate la maximum contactele cu potenţial de infectare dintre echipaje şi autorităţile portuare, piloţi, agenţi, operatori portuari, etc", se arată în comunicatul ANR.

În perioada de carantină va fi monitorizată temperatura corporală a întregului echipaj, la bordul navei, de două ori pe zi, iar rezultatele vor fi comunicate prin intermediul agentului către Cabinetul Medico-Sanitar de Frontieră (CMFS).

"Dacă pe perioada monitorizării vor apărea cazuri de îmbolnăvire, persoanele suspecte vor fi debarcate la radă, în vederea aplicării metodologiei specifice şi după expirarea perioadei de carantină, odată cu acostarea navei la dană, se va face o evaluare finală a stării de sănatate, inclusiv termometrizare, de către personalul CMSF, după care se va putea acorda avizul de Liberă Practică, pentru navă şi echipaj", precizează documentul.

Hotărârea ANR este motivată de perspectiva depăşirii în scurt timp a capacităţii de acostare la danele din porturi, din cauza numărului mare de nave care sosesc din zonele de risc şi a perioadelor relativ îndelungate de izolare.

Listele cu zonele de risc roşii şi galbene sunt publicate pe site-ul CNSCBT (Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile). 

×
Subiecte în articol: nave carantina coronavirus