x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Nelu Iordache vrea să cumpere patru avioane Cessna şi şase aparate SAAB

Nelu Iordache vrea să cumpere patru avioane Cessna şi şase aparate SAAB

03 Mar 2010   •   00:00

Compania de taxi aerian Direct Aero Services, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, vrea să cumpere patru aeronave Cessna, pentru un preţ total de circa 15 milioane euro, şi şase aparate SAAB, fiecare cu o valoare de 22,5 milioane dolari.



Pe lângă aparatele Cessna, compania vrea să cumpere şase avioane SAAB 340, pentru operarea curselor charter VIP. Aeronavele, cu o capacitate de 33 de locuri, ar putea fi livrate până la sfârşitul anului 2011.

"Companiile furnizoare de aparate SAAB sunt Skyways Aviation şi Saableasing, iar preţul fiecărui aparat este de 22,5 milioane de dolari", a spus Iordache.

Compania Direct Aero Services din Bucureşti a fost înfiinţată în 2007 şi are ca divizii Aero Taxi, Direct Rent a Car, Direct Travel, Direct Vending, Direct Catering şi Direct Aero Tehnic.

Flota companiei include două elicoptere EC 120 B Colibri şi EC 135 P2, un avion Cessna T 206 H, cu patru locuri, două aparate SAAB 340, şi avioane JET Cessna 510 Citation Mustang.

Compania este controlată în proporţie de 90% de omul de afaceri Nelu Iordache. În structura acţionariatului se mai regăseşte o persoană fizică, Cătălin Popescu, cu 10% din titluri.

Anul trecut, Direct Aero Services a avut afaceri de 535,7 milioane de lei, cu 34% mai mari faţă de încasările de 399,6 milioane de lei din 2008. În ceea ce priveşte clienţii firmei, numărul acestora a crescut cu 30% faţă de anul anterior.

Pentru 2010, conducerea firmei estimează un avans de 45% al încasărilor, bazându-se pe dezvoltarea diviziilor de catering, travel, rent a car şi vending, precum şi pe creşterea numărului de aeronave.

"Intenţionăm să ne consolidăm afacerile existente şi să le creştem cu 45%. Având în vedere că flota de aeronave este în continuă dezvoltare, ne aşteptăm la o creştere de 40% a numărului de clienţi în 2010", a afirmat Cătălin Popescu, care deţine şi funcţia de director general al companiei.

Omul de afaceri Nelu Iordache controlează, printre altele, Romstrade şi operatorul low-cost Blue Air, cu afaceri de 140 milioane euro în 2009 şi 1,7 milioane pasageri transportaţi.

×
Subiecte în articol: redactie