x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Numărul turiştilor va creşte cu 10%

Numărul turiştilor va creşte cu 10%

de Elena Stan    |    06 Iun 2009   •   00:00

Ministerul Turismului speră ca în urma declanşării campaniei de promovare a României pe plan extern să atragă cu 10% mai mulţi turişti străini anul acesta.



"Sper ca numărul turiştilor străini care vor veni în România anul acesta să crească în acest an cu cel puţin 10%, în urma campaniilor de promovare pe care le vom face. Am ales Parisul pentru debutul acestei campaniei, pentru că legăturile României cu Franţa sunt foarte strânse. Sperăm ca Bucureştiul să redevină Micul Paris", a declarat ieri Elena Udrea, Ministrul Turismului, la Paris, la debutul campaniei de promovare.

Udrea a invitat francezii să viziteze România şi le-a promis că românii vor fi gazde ospitaliere. Fosta gimnastă Nadia Comăneci, prezentă la eveniment, a spus că prin această campanie, la care participă alături de Gică Hagi şi Ilie Năstase, speră să atragă cât mai mulţi turişti străini în România.

"Lumea are respect pentru ceea ce am făcut noi şi va ţine cont de sfaturile noastre", a spus Nadia Comăneci. Fostul tenisman Ilie Năstase, care urmează să joace un meci demonstrativ, pe un teren amenajat în faţa Primăriei din Paris, cu Peter McNamara, a declarat că această campanie ar trebui mutată şi în alte ţări, unde şi el, şi ceilalţi doi foşti mari sportivi sunt cunoscuţi.

Năstase a spus că nu ştie care va fi scorul meciului cu McNamara deoarece în tenis nu se fac aranjamente ca la fotbal. Evenimentele organizate în Paris, care marchează debutul campaniei externe de promovare a României, au costat ministerul 88.000 de euro.

IMN
Marius Moga a realizat şi varianta de club a Imnului turistic al României, lansat la 1 Mai. Varianta dance a imnului va fi lansată pe 11 iunie, într-un club bucureştean. Imnul turistic al României, compus de Marius Moga şi interpretat de Loredana, Felicia Filip, Aurelian Temişan şi Smiley, a fost lansat la deschiderea sezonului estival, la Mamaia, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu şi a ministrului Turismului, Elena Udrea. Creaţia a costat 10.000 de euro şi are o durată de două minute şi jumătate, urmând să beneficieze şi de un videoclip.

×
Subiecte în articol: economic