x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Oltchim a învins în procesul cu PCC SE

Oltchim a învins în procesul cu PCC SE

08 Mai 2011   •   17:45

În 17 ianuarie a fost respinsă de Tri­bu­nalul Vâlcea, ca instanţă de fond, acţiunea ce a făcut obiectul Dosarului nr. 4061/90/2010, prin care s-a ce­rut de PCC SE constatarea nu­li­tăţii hotărârii AGEA nr. 5 din 27.09.2010, având drept obiect contrac­tarea de societatea Oltchim a unei finanţări în valoare de 100 milioane de euro.

Ca urmare a recursului declarat de PCC SE împotriva Sentinţei civile nr. 49/17.01.2011 a Tribunalului Vâlcea, Dosarul nr. 4061/90/2010 a fost transmis Curţii de Apel Piteşti, care în data de 29.04.2011 a respins recursul declarat de PCC SE ca nefondat, hotărârea de fond deve­nind astfel definitivă şi irevocabilă.

"Managementul Oltchim salută decizia instanţei Curţii de Apel Piteşti şi independenţa justiţiei din Ro­mâ­nia. Astfel, încă o dată se dovedeşte că unicul motiv al acţiunilor PCC SE, ac­­ţionar ostil în cadrul Oltchim SA, este acela de a bloca activitatea com­pa­­­niei prin tergiversarea punerii în ap­li­care a hotărârilor acţionarilor so­cie­­tăţii, hotărâri care au drept scop func­­­ţio­narea viabilă a Oltchim SA", se arată într-un comunicat al compa­niei.

Oltchim atrage atenţia asupra campaniei de publicitate agresivă a acţionarului minoritar PCC SE, campanie menită să discrediteze activitatea combinatului înaintea unui important pas spre privatizare, cu scopul clar de a distruge imaginea şi credibilitatea Oltchim în vederea unei preluări facile şi ieftine a combinatului. "Atacurile constante şi în forţă ale PCC SE, care se sprijină pe bugete impresionante de publicitate, alcătuiesc o campanie total atipică în peisajul public românesc, ame­ninţând în mod serios realizarea unei privatizări de succes a Oltchim, cu câştiguri importante pentru statul român. În urma respingerii recursului PCC SE ne aşteptăm la intensifica­rea campaniei de publicitate negativă şi a atacurilor împotriva Olt­chim şi a managementului Oltchim în perioada imediat urmă­toare", se mai arată în comunicat.

×