x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Oltul va fi navigabil până la Slatina

Oltul va fi navigabil până la Slatina

05 Noi 2009   •   00:00

Cursul inferior al râului Olt va fi amenajat astfel încât acesta să fie navigabil pe porţiunea Dunăre-Slatina, a declarat Adriean Videanu, ministrul interimar al Economiei.

Videanu a participat astăzi la inaugurarea hidrocentralei de la Ipoteşti care a fost modernizată. El a calificat acest fapt drept "prima etapă din cadrul unui lanţ de mare amploare economică". "Vom face ecluze astfel încât Oltul să fie navigabil până la Slatina", a declarat ministrul. Pe lângă transportul de oameni şi mărfuri pe Olt, Videanu vede şi o şansă puternică pentru judeţele Olt şi Teleorman de a fi irigate din apa lacurilor de acumulare. Lucrările se vor face oricum după anul 2012.

Surse din cadrul Hidroelectrica au precizat pentru Jurnalul Naţional că ecluzele de la Izbiceni sunt gata în proporţie de 70% şi se află în conservare, deoarece nu există finanţare.

Hidroelectrica a finalizat retehnologizarea şi modernizarea hidrocentralei de la Ipoteşti, judeţul Olt, cu aproximativ 65 milioane de euro, în cadrul unui program investiţional mai amplu, de 350 milioane de euro, care vizează şi retehnologizarea şi modernizarea unităţlior de la Drăgăneşti, Frunzaru, Rusăneşti şi Izbiceni. Ipoteşti este practic prima centrală hidroelectrică integral retehnologizată şi modernizată din lanţul de cinci. Procesul de retehnologizare şi modernizare a hidrocentralelor de pe Oltul Inferior a început în 2005 şi se va încheia în 2012.

×
Subiecte în articol: economic