x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie OMC atrage atenția asupra intrării în recesiune a statelor dezvoltate ale lumii

OMC atrage atenția asupra intrării în recesiune a statelor dezvoltate ale lumii

16 Noi 2022   •   10:39
OMC atrage atenția asupra intrării în recesiune a statelor dezvoltate ale lumii
Sursa foto: Hepta

Economiile țărilor dezvoltate se află în prag de recesiune din cauza inflației și a scumpirilor din energie, avertizează directorul general al OMC, Ngozi Okonjo-Iweala, scrie Reuters,

"Este posibil să nu se întâmple peste tot, dar mai multe ţări importante riscă să alunece în recesiune. Desigur, impactul poate fi destul de semnificativ pentru pieţele emergente şi ţările sărace, care au nevoie de cererea externă venită din partea ţărilor dezvoltate pentru a-şi reveni", a atras atenția oficialul Organizației Mondiale a Comerțului la summitul G20 din Indonezia.  

Directorul OMC a făcut apel la ridicarea restricțiilor la exporturilor de alimente deoarece statele sărace sunt extrem de afectate. 

OMC estimează că schimburile comerciale la nivel global vor crește cu numai 1% în 2023, în scădere de la 3,5% în anul anterior. 

"Este întotdeauna bine când primele două economii ale lumii discută între ele. Cu siguranţă, când vine vorba de comerţ, este foarte bine", a spus aceasta, referindu-se la întâlnirea dintre liderii Chinei și SUA: 


 

×